Mari Pinomäen TET-viikko eduskunnassa

Uutiset, perjantaina 24.03.2017

Olin kansanedustaja Timo Heinosen TET-harjoittelijana viikon 20.-24.3.2017. Tuolle viikolle minulla ei ollut etukäteen oikein mitään odotuksia, sillä minun oli erittäin vaikea ennen viikkoa ajatella, millaista täällä eduskunnassa on olla TET-harjoittelijana. Tänne tulo minua jännitti hieman, koska tämä kaikki oli minulle aivan uusi kokemus. Idean eduskunnasta TET-paikkana sain oikeastaan minun isältäni ja siitä, että olen kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Odotin pitkään tätä viikkoa.

Kun viikko 12 sitten vihdoin koitti ja tulin Pikkuparlamentin ovista sisään, minua vastassa oli Timo Heinosen avustaja Derya Özgün. Hän esitteli minulle paikkoja ja siinä oikeastaan minun ensimmäinen TET-päiväni menikin.

Aluksi tuntui lähes mahdottomalta oppia kaikki paikat täältä, kun käytävät ovat niin sokkeloisia, mutta seuraavana päivänä muistin jo mikä hissi käytävä johtaa mihinkin.

Etenkin ruokailu oli minulle erittäin positiivinen yllätys, sillä ruoka täällä on erittäin hyvää ja erilaisia vaihtoehtoja on paljon.

Työtehtäviini kuului esimerkiksi kirjoitustehtäviä, videoiden tekemistä ja kansainvälisellä osastolla lehtien postittamista. Työtehtävät olivat minulle erittäin mieleisiä.

Työtehtävien lisäksi olin myös avustaja – ja Sinä teet suojatien-seminaareissa, vierailulla Kokoomus nuorten pääkonttorilla, täysistunnossa, sekä kyselytunnilla. Lisäksi haastattelin Kokoomuksen kansanedustajia Timo Heinosta ja Ben Zyskowiczia.

Kokonaisuudessaan TET-viikko oli erittäin onnistunut ja mieleenpainuva. Suosittelen lämpimästi eduskuntaa TET-paikkana kaikille.

Mari Pinomäki  

Kommentit