Timo Heinonen tempauksen Ravi-isäntänä – Lähes 100 ensikertalaista mukana Riihimäen Kesäraveissa

Uutiset, perjantaina 18.07.2014

Riihimäen Raviseura järjesti yhdessä Suomen Hippoksen kanssa Ensimmäistä kertaa raveissa -tapahtuman torstain raveissa. Riihimäen Kesäraveihin on haettu kesäksi eri teemoja ja tällä kertaa mukaan houkuteltiin aivan uusia ravikävijöitä. Kansanedustaja Timo Heinonen tunnetaan aktiivisena hevosharrastajana ja Raviseuran puheenjohtaja Jori Hovi olikin pyytänyt Heinosta ensikertalaisten ravi-isännäksi.

– Oikein mukava ilta oli. Alunperin mukaan piti tulla viitisenkymmentä ensikertalaista, mutta lopulta väkeä oli ryhmässämme jo lähes sata, kertoi Timo Heinonen ravi-illan jälkeen.

Riihimäen Raviseuran puheenjohtaja Jori Hovi toivotti vieraat alkuun tervetulleiksi Kesäraveihin ja tämän jälkeen Heinonen esitteli väelle ravirataa ja sen varikkoaluetta. Varikolla väki pääsi myös tapaamaan Kolme Hevosta -tallin väkeä, kun Jari Nylund ja Minna Varis valmistautuivat kahden hevosensa kanssa illan startteihin. Tallin Hurja-Ero hurmasikin heti vierasjoukon ja Heinonen kertoi aika monen siitä ihan ensimmäisestä Toto-lapusta löytyneenkin juuri Hurja-Eron numeron ja vielä voittajana.

– Ja eihän Eero (Hurja-Ero) meitä pettänyt. Teki upean juoksun ja voitto kruunattiin vielä Riihinäen Raviradan uudella rataennätyksellä, ihasteli Heinonen.

Ensikertalaiset saivat Raviradalla myös kurssin Toto-pelaamiseen. Toto-koulussa käytiin läpi erilaiset pelimahdollisuudet ja opeteltiin myös lukemaan ravien ohjelmaa. Illan aikana Heinonen kertoi neuvoneensa vielä kymmeniä ensimmäistä kertaa pelaamaan. Myös Fintoton valmiit pelilaput tekivät hyvin kauppansa ja Jori Hovin tekemä rivi piti tälläkin kertaa. Ja yhdellä yllätyksellä kerroinkin Toto4:ssa nousi ihan mukavaksi.

– Toivotaan, että saamme tästäkin porukasta lisää ihan aktiivisiakin ravikävijöitä. Hieno laji tarvitsee uusia kävijöitä ja uusia pelaajiakin. Nyt alkuvuonna esimerkiksi Fintoton pelivaihdot ovat olleet noin 10 prosentin laskussa ja se näkyy heti myös radalla ja pian myös koko alalla. Fintoton kautta nimittäin rahoitetaan niin raviratoja kuin koko hevostalouttakin, kertoi Heinonen.

Riihimäen seuraavat Kesäravit ravataan perjantaina 25.7. heinäkuuta ja osa Ensimmäistä kertaa raveissa -tapahtumankin vieraista lupasi olla heti toistamiseenkin paikalla.

– Hauska ilta oli ja kun sääkin meitä suosi niin mikäs raviskalla oli ollessa. Tällaiset vaan ovat niitä parhaita kesälomapäiviä ja ravit parasta paikanpäällä.

Kommentit