Timo Heinonen Neste Oil Rally Helsinki Battlessä: Haavena Suomen MM-rallin erikoiskoe Helsingissä

Uutiset, lauantaina 26.07.2014

Kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston jäsen Timo Heinonen seurasi tuhatpäisen rallikansan kanssa Neste Oil Rally Helsinki Battlea. Jyväskylän Neste Oil -rallin ”lämmittely” keräsikin lähes 20 000 ihmistiä Helsingin Hietaniemeen ja helteisessä säässä väkeä hellittiin myös mooottoriurheilun legendoilla ja tämän päivän tähdillä. Vaikka norjalainen Mads Östberg ajoikin kilpailun voittoon oli Heinonen näkemäänsä ja kokemaansa tyytyväinen.

– Oli huikea tapahtuma. Täytyy nostaa hattua Neste Oilille jo siitä, että he ovat olleet nimisponsorina Suomen MM-rallille nyt jo 20 vuotta ja siitä, että juhlavuoden kunniaksi he tällaisen tapahtuman nyt järjestivät. Kaikki toimi, väkeä oli valtavasti ja tunnelma oli kuin Monacossa, hymyili Timo Heinonen tapahtuman jälkeen.

Heinonen toimii jälleen ensi viikolla ajettavan Suomen MM-rallin Neste Oil Rallyn pääselostajana Jyväskylässä, mutta Hietalahdessa hänkin sai vain nautiskella. Tuttuja ympäri maailman olikin paikalla ja kaikki hyvällä fiiliksellä.

– Olen selostanut Neste Oil Rallya yli kymmenen vuotta ja tehnyt aikanaan myös paljon tv-juttuja motorsportin parissa. Sieltä on tullut upea ystäväjoukko jota aina mukava nähdä, kertoi Heinonen.

Helsinki Battlessä nähtiin myös Hannu Mikkolan vanha vuoden 1985 B-ryhmäläinen Audi Quatro tositoimissa kun auton nykyinen omistaja Juha Kankkunen vedätteli autolla katupätkällä. Ja itse kilpailussa Kankkusen rinnalla nähtiin rallilegendoista Markku Alen, Marcus Grönholm ja Tommi Mäkinen. Tämän päivän rallitähdistä mukana olivat hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier kuin myös Jari-Matti Latvala, Mikko Hirvonen, Juho Hänninen, Thierry Neuville sekä kilpailun voittoon ajanut Mads Östberg.

Heinosen haaveena MM-rallia Helsingin sydämessä

Motorsportkansanedustajaksikin tituleerattu Timo Heinonen kantaa nimeä ylpeänä. Heinonen muistuttaa, että moottoriurheilun parissa tehdään suurin autojen kehitystyö ja näistä innovaatioista pääsemme me kaikki sitten nauttimaan myös arkiliikenteessä. Tällaisia ovat mm. puhtaimmat ja uusimat moottorit kuten myös turvatekniikka lukkiutumattomista jarruista ja luistonestosta aina perinteiseen turvavyöhön asti.

– Moottoriurheilussa tehdään arvokasta työtä meidän kaikkien tienkäyttäjien hyväksi. Totta kai motorsport ärsyttää jota kuta, mutta kaikkiahan aina joku ärsyttää. Ja jos ei ärsytä niin sitten keksitään joku mikä ärsyttää, kuittasi Heinonen ja sanoi saaneensa moninkerroin enemmän kannustusta ja kehuja moottoriurheilun eteen tekemästään työstä kuin arvostelua.

Haaveekseen Heinonen kertoi Suomen MM-rallin erikoiskokeen saamisen jo piankin Helsingin keskustaan. Yksi ajankohta Heinosella olikin jo mielessä.

– Nyt kun remontoimme Olympiastadionia niin ennen remonttia voisi olla hyvä paikka tehdä tällainen kerran elämässä juttu. Pätkä voisi edetä vanhaa Eläintarhan rataa ja sieltä stadionin piha-alueille ja maali sitten Olympiastadionille sisään. Se olisi yksi unelma, paljasti Heinonen ja kertoi keskustelleensa aiheesta myös moottoriurheilun ja rallin johdonkin kanssa.

– Toivottavasti tällainen joskus toteutuu. Se voisi hyvin olla esimerkiksi keskiviikko-illan avaus MM-rallille ja sitten yön aikana kalusto siirrettäisiin Keski-Suomeen ja siellä ajettaisiin torstaista lauantaihin sitten kisaa mm. Ouninpohjassa ja Harjulla, pohti Heinonen unelmarallinsa kulkua.

Neste Oil Rally Helsinki Battle oli Neste Oilin yleisölle ilmaiseksi tarjoama jättitapahtuma Helsingin keskustassa. Tapahtumasta ei näillä näkyminen ole tulossa ainakaan jokavuotista perinnettä, mutta varmasti jatkoakin joskus seuraa. Helsinki Battlea seurasi eri arvioiden mukaan noin 18-20 000 ihmistä päivän aikana.

Kommentit