Hyvinkään MXGP saa jatkoa myös kesällä 2015 – Timo Heinonen toivoo kotikisan innostavan junnujakin

Uutiset, sunnuntaina 13.07.2014

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston jäsen Timo Heinonen jakoi Suomen Motocrossin MM-kisaviikonlopun palkintoja sunnuntaina Hyvinkään Vauhtipuistossa. Viime vuonna MM-sarja palasi ryminällä Suomeen ja valloitti samantien suomalaisen moottorihullun kansan. Tänä viikonloppuna MXGP Finland -viikonloppu sai jatkoa ja jatkoa on luvassa myös kesällä 2015.

– On hienoa, että motocrossin kovin MM-sarja jatkuu Suomessa myös ensi vuonna. Tällaiset arvokisaviikonloput ovat sellainen piristyruiske koko lajille ja itse toivon, että Suomen MM-osakilpailu innostaa myös uusia nuoria upean lajin pariin ja antaa intoa jo ajaville junnuille tehdä työtä ja jatkaa harrastamista. Varmasti jokaisen crossarin unelma on ajaa MM-osakilpailussa kotiyleisön edessä ja nyt Hyvinkään Moottorikerho luo siihen upeat mahdollisuudet jatkossakin, kiitteli Timo Heinonen lämpimän kesäpäivän jälkeen.

Heinonen jakoi MM-osakilpailun kummankin luokan palkintoja sunnuntaina yhdessä mm. maailmanmestareiden Heikki Mikkolan ja Pekka Vehkosen kanssa.

– Toivotaan, että saamme Suomeen jatkossa lisää myös maailmanmestareita. Sen arvokkaimman tittelin olisi toki suonut myös Antti Pyrhöselle. Loukkaantumiset kuitenkin päättivät upean uran hieman liian aikaisin. Tänään olikin hieno hetki kun Antin crossinumero 213 jäädytettiin MM-starttien välissä.

Hyvinkäällä pienemmän MX1-luokan ylivoimaiseen voittoon ajoi sarjakärki vasta 19-vuotias Jeffrey Herlings, joka vankisti tuplavoitolla sarjajohtonsa 145 pisteeseen. Herlings ajoi molemmissa MM-erissä yli minuutin marginaalilla voittoon. Kakkoseksi Suomen GP:ssä ajoi sarjassa viidentenä oleva slovakialainen
Tim Gaiser joka jätti sarjakakkosen, espanjalaisen Jordi Tixier kolmanneksi. Luokan suomalaiskuski Harri Kullas ajoi tänään odotettua vaisummin ja taipui kotiyleisön edessä vaatimattomalle 13. sijalle ajaen starteissa maaliin 11. ja 14.

Antonio Cairoli ajamassa kohti kahdeksatta maailmanmestaruuttaan

Motocrossin kuninkuusluokkaa MXGP:tä hallitsi viime vuoden tapaan Hyvinkäällä lajin seitsenkertainen maailmanmestari Antonio Cairoli. Cairoli oli radalla pitelemätön ja vankisti MM-johtonsa jo 63 pisteeseen.

– Oli hieno hetki saada ojentaa tällaiselle elävälle legendalle voittopokaali Suomen MM-osakilpailussa. Emme edes tiedä vielä mihin kaikkeen Cairoli urallaan tulee vielä ehtimään. Kaikki mestaruusmäärät taitaa tämä mestari lyödä, ihasteli Timo Heinonen.

MXGP-luokassa suomalaiskuljettajista raumalainen Joni Roos ajoi avauserässä yhdeksänneksitoista. Toisessa erässä samalla paikalla MM-pisteille nousi helsinkiläinen Ludvig Söderberg.

Suomen MM-osakilpailu keräsi jälleen Hyvinkään Vauhtipuistoon hyvin väkeä. Ja tunnelma ajoittain helteisenäkin sunnuntaipäivänä oli hieno.

– Hyvinkään Moottorikerho on muiden toimijoiden kanssa kehittänyt Vauhtipuistoa edelleen. Itse olen heitä kannustanut tekemään lisää äänivalleja ja huolehtimaan näin, että upeassa paikassa moottoriurheilu voi jatkua tulevaisuudessakin. Olikin mukava huomata, että näin toimittu ja paikasta on rakentumassa vallien myötä myös upea luonnon stadion, kiitteli Heinonen.

Timo Heinosen ajatuksesta Vauhtipuistoon perustettiin viime kesänä myös Maailmanmestareiden puisto. Mestareiden istuttamat puut ovat kasvaneet nyt vuoden ja nähtäväksi saadaanko ensi kesänä puistoon istuttaa jo lisää puita.

– Ajatus syntyi osana FIM:n vihreän motorsportin kampanjaa. Puita on istutettu muissakin kilpailuissa mutta tänne syntyi esityksestäni oma mestareiden puisto. Samalla puiden istuttaminen muistattaa meitä ympäristötyöstä moottoriurheilun parissa.

Suomen Motocrossin MM-kisaviikonloppu saa jatkoa myös kesällä 2015. Osakilpailu on sovittu alustavasti kisakalenteriin heinäkuun alkuun.

Kommentit