Timo Heinonen ryhtymässä Lopen kunnanhallituksen johtoon – ”Olen antanut suostumukseni tehtävään”

Uutiset, lauantaina 22.01.2011

Kansanedustaja ja Lopen kunnanvaltuustoa kuusi vuotta johtanut Timo Heinonen kertoo antaneensa omalle valtuustoryhmälle suostumuksensa ryhtyä johtamaan nyt Lopen kunnanhallitusta. Alunperin Heinonen oli ajatellut siirtyvänsä kahdeksi vuodeksi rivivaltuutetuksi, mutta tuki ja pyynnöt yli puoluerajojen saivat hänet päättämään toisin.

– Olen 14 vuotta ollut mukana Lopen ja seutukunnan ja maakunnankin luottamustehtävissä. Tästä neljä vuotta kunnanhallituksen varapuheenjohtajana ja nyt kuusi vuotta kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Eli yhteensä jo 10 vuotta kunnanhallituksen pöydässä. Ajattelin alkuun, että pitäisin parin vuoden tauon, mutta Alexander Stubbia mukaillen siinä kävi niin, että kun kotikunnan etu vaatii niin vastaus on yksiselitteisesti kyllä, totesi Timo Heinonen.

Heinonen kertoi päätöksen kypsyneen viime viikkojen aikana. Lopen kokoomuksen valtuustoryhmä ja Lopen kokoomuksen hallitus pyysivät Heinosta yksimielisesti tehtävään tarttumaan ja kun tukea tuli myös kaikista muistakin puolueista niin ratkaisu syntyi.

– Pidin todella tärkeänä, että oma puolueemme on tässä yksimielinen. Vain yhdessä tekemällä ja vahvalla yhteisymmärryksellä saamme asioita eteenpäin. Se onkin ollut Lopen Kokoomuksen vahvuus pitkään. Meillä on yhtenäinen ja yhteenhiileen puhaltava osaava joukko, kiitteli Timo Heinonen ja totesi, että muista puolueista tulleet kyselyt ja kannustukset olivat lopullinen ratkaisun avain.

– Meillä on edessä todella haastavat vuodet ja kun kuulin mm. keskustan valinnat kunnanhallitukseen ja valtuustonpuheenjohtajaksi niin totesin, että parhaat voimat jatkavat heillä. Yhteistyö heidän kanssa on ollut erinomaista kuten myös kunnanhallituksen pöydässä istuvien SDP:n ja vasemmistoliiton jäsenten kanssa. Myös he ovat jatkamassa. Näin ollen ratkaisu oli lopulta helpohko.

Timo Heinonen toteaa, että tärkein tehtävä on kotikunnan talouden tasapainottaminen ja vakauttaminen. Velkataakka pitää saada pienemmäksi, että kunta pystyy vastaamaan tulevaisuuden palvelutarpeisiin.

– Talous on aivan ykkönen teemana. Jos emme siinä onnistu niin emme onnistu missään.
¨

Kommentit