Timo Heinonen Riihimäen Rotareiden viikkotapaamisessa: Vain hyvä työllisyyskehitys varmistaa menestymisemme jatkossakin

Uutiset, keskiviikkona 20.03.2019

Kansanedustaja Timo Heinonen piti tänään perinteisen vaalienaluspuheensa Riihimäen Rotareiden viikkotapaamisessa. Heinonen puhui laajemmin talouden tilanteesta ja tällä vaalikaudella aikaansaadusta muutoksesta. Menetetty vuosikymmenen saatiin lopulta selätettyä ja nyt talous on kasvanut, työllisyys parantanut ja myös työttömyys vähentynyt. Hyvä kehitys tulee saada kuitenkin jatkumaan myös ensi vaalikaudella jos ja kun hyvinvointiyhteiskunnan palvelut halutaan turvata.

-Meidän väestö ikääntyy ja vanhustenhoito tarvitsee lisää panostuksia. Tarvitsemme lisää hoitajia ja parempaa hoivaa ja se vaatii lisää resursseja, totesi Timo Heinonen ja sanoi, että vaikka laatua ei edes parannettaisi niin väestön ikääntyminen vaatii vanhustenhoitoon satoja miljoonia lisää euroja.

-Me haluamme lisää hoitajia ja se maksaa totta kai. Mutta nyt pitää laittaa vanhustenhoito kuntoon.

Heinonen kertoi verotulojen tällä kaudella kasvaneen vaikka kokonaisveroastetta onkin laskettu noin kaksi prosenttiyksikköä.

-Dynaamiset vaikutukset näkyvät tässä. Veroja oikein käyttämällä maahan saadaan lisää työtä ja työllisyyttä. Toki jos niitä kiristetään ja käytetään väärin niin sitten tulokset ovat sellaisia kuin kaudella 2011-2015 näimme, kertoi Heinonen.

Puheenvuorossaan Heinonen nosti esille myös yrittäjyyden ja koulutukseen ja osaamiseen panostamisen. Myös turvallisuus on vahvasti esillä Heinosen kevään vaalipuheissa.

-Itse en suuria lupaile, mutta nyt pitää panostaa osaamiseen ja koulutukseen ja myös turvallisuuteen. Ne ovat kriittisiä menestystekijöitämme nyt kun mm. osaavasta työvoimasta on jo monella alalla pulaa, jatkoi Heinonen.

Lounastilaisuudessa käytiin Riihimäen Rotareiden puheenjohtajan Aarno Yrjö-Koskisen johdolla myös vilkasta keskustelua.

-Oli erinomaisen hyvää keskustelua. Tärkeitä teemoja ja aiheita ja myös hyvää haastoakin, kertoi Timo Heinonen tilaisuuden jälkeen.

Kommentit