Timo Heinonen: Raskaalle liikenteelle oma vihreä kaista Uudenmaan rajalle

Uutiset, maanantaina 30.03.2020

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Timo Heinonen edellyttää Sanna Marinin (sd.) hallitusta lisäämään Uudenmaan pääväylille, korona-valvontapisteille omat vihreät kaistat raskaalle liikenteelle. Myös kriittisiin tehtäviin mm. sairaaloihin ja palopelastuslaitoksille meneville tulisi tarjota pitkää jonotusta joutuisampi valvontapisteiden ohitus.

-Kuljetusalan käyttämillä pääväylillä pitää olla oma raskaanliikenteen vihreä kaista mistä läpi pääsee sujuvasti vain vauhtia hidastaen. Jos on tarve niin autoihin voisi lisätä ”TIR-tyyppiset” merkit oikeudesta ylittää Uudenmaan raja kuljetusten varmistamiseksi, esittää Timo Heinonen ja edellyttää Liikenne- ja viestintäministeriöltä toimia asian ratkaisemiseksi jo alkuviikosta.

Kansanedustaja Timo Heinonen sai kyydin Riihimäeltä Helsinkiin Tarkkalan Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Petri Tarkkalalta.

Heinonen helpottaisi myös työpaikoille menevien kriittisten alojen työntekijöiden liikkumista Uudenmaan rajan yli. Tällaisia tehtäviä olisivat työpaikalleen menevät mm. poliisit, palomiehet ja sairaaloiden henkilökunta.

 

-Heille pitäisi lisätä oma piste ainakin päävalvontapisteille tai sitten opastaa joidenkin valvontapisteiden kautta heitä ja tehdä sinne lisälinja heille.

Heinonen lisäisi myös poliisien ja varusmiesten varustukseen pisteillä pakolliset hengityssuojaimet ja vähentäisi muutenkin mm. asiapapereiden liikuttelua kädestä käteen.

-Muualla Euroopassa valvontapisteillä on varustauduttu niin, että Covid19 -virus ei pääsisi leviämään kumpaankaan suunnataan. Myös paperiset luvat pitäisi näyttää vain auton sivulasin läpi, vaatii Heinonen ja toivoo Poliisin ja Puolustusvoimien jo tänään korjaavan valvontapisteiden ohjeistuksia.

Kommentit