Timo Heinonen pettynyt itseensä, mutta tyytyväinen uudesta puheenjohtajistosta – Korhola, Virkkunen ja Kataja varapuheenjohtajiksi

Uutiset, sunnuntaina 15.06.2008

Kokoomuksen puoluekokous valitsi Tampereella puheenjohtaja Jyrki Kataisen rinnalle puolueen varapuheenjohtajiksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan, kansanedustaja Henna Virkkusen ja kansanedustaja Sampsa Katajan. Mukana kisassa ollut kansanedustaja Timo Heinonen ei pystynyt nousemaan kärkikolmikkoon ja viikonlopun jälkeen Heinonen oli tyytyväinen ja pettynyt.

– Saimme todella hyvän varapuheenjohtajakolmikon. Sampsan (Kataja) ja Hennan (Virkkunen) noususta puoluejohtoomme olen enemmän kuin iloinen. Eija-Riitta (Korhola) on hyvä kolmannella paikalle, vaikka itse itseni olisinkin siinä mielelläni nähnyt. Siinä mielessä olen pettynyt ennenkaikkea itseeni, että en onnistunut kampanjassa vakuuttamaan kokousväkeä tarpeeksi, kommentoi Timo Heinonen valinnan jälkeen.

– Kiitokset haluan ehdottomasti sanoa Kokoomusnuorille ja Kokoomusopiskelijoille. Kampanjamme oli puhutuin ja näkyvin Tampereella ja se into millä tämä joukko työtä rinnallani teki niin laittoin nöyräksi. Heidän puolesta olen pettynyt itseeni.

Tampereella pidetyssä puoluekokouksessa varapuheenjohtajavaali ratkesi ensimmäisellä kierroksella. Äänestyksessä Eija-Riitta Korhola (49) keräsi eniten ääniä yhteensä 577 ja toiseksi nousi 562 äänellä jyväskyläläinen kansanedustaja Henna Virkkunen (36). Kolmannen varapuheenjohtajan paikan nappasi Sampsa Kataja (36) 459 äänellä.

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin espoolainen kansanedustaja Jukka Mäkelä, 47, joka voitti vaalin toisella kierroksella upeasti Tampereella kirineen hämeenlinnalaisen Sari Raution äänin 468-377. Ensimmäisellä kierroksella Mäkelä sai 407 ja 1/5 ääntä ja Rautio 147 ääntä.

– Sarin (Rautio) nousukiito Tampereella oli upea. Tulos oli kova ja taakse jäi mm. kansanedustajistamme myös Ulla Karvo. Toivotaan, että saamme Sarin tulevaisuudessa entistä kovemmille paikoille niin Hämeessä kuin valtakunnallisestikin.

– Nyt on takki aika tyhjä. Kesäloma tulee hyvään paikkaan ja saan ladata hieman akkuja, mutta vielä ainakin viikko eduskunnassa töitä edessä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, ynnäsi Timo Heinonen yhteen kevään suurkoitoksen.

Kommentit