Timo Heinonen: ”Jo oli aikakin” – Iiro Viinasesta ministeri

Uutiset, perjantaina 13.06.2008

Tasavallan presidentti myönsi torstaina yhteensä 116 arvonimeä ja tässä joukossa ministerin arvonimen sai myös entinen valtiovarainministeri, diplomi-insinööri Iiro Viinanen. Toinen ministerin arvon saanut oli varatuomari Matti Louekoski (sd.). Kansanedustaja Timo Heinonen oli tyytyväinen yhden tärkeimmän tukijansa elämäntyön saamasta arvostuksesta.

– Voi todellakin todeta, että vihdoinkin. Jos joku niin Iiro on tämän kunnianosoituksen ansainnut. Ei muuta kuin lämpimät onnittelut Lahteen, totesi Timo Heinonen.

Heinonen tutustui itse Iiro Viinaseen jo ala-asteikäisenä pikkupoikana, kun hänen isänsä oli aktiivisesti mukana Viinasen eduskuntavaalikampanjoissa.

– Muistan kun kiersimme vaalipiiria ja jaoimme esitteitä ja niitä vieläkin toimivia mustekyniä, muisteli Heinonen ja kertoi yhteistyön juurien olevan näin kaukana.

– Tottakai oli upeaa, että Iiro oli niin aktiivisesti mukana sitten minun kampanjansani. Kaupan edessä Iiro oli sitten vuorostaan jakamassa minun esitteitä, hymyili Heinonen ja totesi myös tuen kokoomuksen varapuheenjohtajakilpailussa olevan tärkeä ja kannustava.

Iiro Viinasen poliittisen uran tärkeimmät vaiheet koettiin 90-luvun laman aikaan, kun Viinanen toimi Esko Ahon hallituksen valtiovarainministerinä pelastaen maan konkurssilta. Pakon edessä Viinanen johti hallituksen voimakkaita valtion menojen leikkauksia, joiden oikeellisuus ja merkitys on myöhemmin myönnetty laajasti yli puoluerajojen. Poliittisen uran jälkeen Viinanen toimi Vakuutusyhtiö Pohjolan pääjohtajana ja vuodesta 2000 lähtien hän on viettänyt ansaittuja eläkepäiviä.

Kommentit