Timo Heinonen: Paikallisen sopimisen mahdollisuudesta pitää tehdä pysyvä

Uutiset, keskiviikkona 17.02.2016

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen pitää välttämättömänä, että paikallisesta sopimisesta tehdään pysyvä mahdollisuus ja tila yrityksiin. Heinonen on huolissaan TES:hein tukeutuvasta mallista missä ratkaisut olisivat säännöllisesti katkolla.

– Työehtosopimuksiin perustuva malli ei tee paikallisesta sopimisesta työpaikoille pysyvää tilaa vaan asia olisi joka kerta neuvottelupöydässä avoinna. Siksi olisi tärkeää tehdä uudistukset lakiteitse, toteaa Timo Heinonen.

Heinonen alleviivaa, että hallituksen uusi linjaus ei saa tarkoittaa paikallisen sopimisen laajentamisen vesittämistä. Paikallisen sopimisen vahvistaminen on Heinosen mukaan nimittäin helpoin tie parantaa työllisyyttä ja kilpailukykyä, mutta myös työntekijöiden palkkoja.

– Järjestäytymättömät työnantajat pitää saada järjestäyneiden kanssa samalla viivalle niin että työpaikoilla voidaan aidosti yhdessä työntekijöiden ja työnantajien kanssa sopimia palkoista, palkanlisistä ja korvauksista sekä työajoista.

Heinonen pitää hyvänä sitä, että työmarkkinajärjestöt ovat nyt yhteisessä pöydässä neuvottelemassa yhteiskuntasopimuksesta.

Kommentit