Perinteisillä Ystävänpäivän Kahveilla yli 50 kävijää – ”Keväältä toivottiin päätöksiä”

Uutiset, sunnuntaina 14.02.2016

Kansanedustaja Timo Heinonen järjesti perinteiset Ystävänpäivän kahvinsa tänä vuonna Riihimäellä. Hämeenkadun Laurellin kahvilassa riittikin väkeä hyvin ja kahvilla ja sydänviinereillä kävi yli 50 ystävää. Jutunaiheistakaan ei ollut pulaa.

– En osannut odottaa näin paljoa väkeä. Mutta aina mukava yllättyä positiivisesti ja kiva oli sekin, että monilla oli erilaisia terveisiäkin minulle tuotavana ja eduskuntaankin vietäväksi. Sellainen yleinen viestien henki oli tehkää nyt ne päätökset mitkä on vaan pakko tehdä, kertoi Timo Heinonen.

12687781_10153958739946670_5251379832614039900_n 12717757_10153958803776670_4825853873759739049_nKahvitilaisuuden järjestelyistä vastasi Heinosen kanssa Riihimäen Kokoomusnuorten puheenjohtaja Derya Özgün ja Lilli Lindblom. Kokoomusnuoret saivat tänäänkin uusia jäseniä uudelleen aktiiviseksi heräteltyyn joukkoonsa.

– Tänään Deryan tiimiin oli liittynyt jälleen kaksi uutta nuorta. Porukka sai alkunsa minun Pizzaa ja Politiikkaa -illoista ja nyt homma toimii virallisesti kokoomusnuorten alla Deryan johdolla, kiitteli Heinonen.

Ystävänpäivän kahveilla jutunaiheita riitti sotesta Natoon ja taloudesta velkaantumisen taittamiseen. Myös Hausjärven vähenevät junavuorot puhuttivat.

– Olen itse esittänyt yhdeksi ratkaisuksi mallia missä junavuoroja Lahden ja Riihimäen väliltä ei vähennettäisi aamulla ja iltapäivällä ns. työmatka-aikaan ja tehtäisiin sitten mieluummin vaikka hieman pidempi tauko päivään. Tällä tavalla työ- ja koulumatkat turvattaisiin ja saataisiin aikaan säästö jos se on tässä nyt yleensäkään järkevää ja tarpeellista, kertoi Timo Heinonen.

Sote- ja aluehallintouudistuksessa Heinonen kertoi olevansa huolissaan siitä, että maakunnan maaseutumaisemat kunnat ja alueet ovat jäämässä ilman palveluita. Jos maaseudulta loppuu lääkäripalvelut niin se jättää isot alueet tyhjilleen ja ne täyttyvät sitten yksityisillä lääkäripalveluilla. Lopputulos Heinosen mukaan on se, että keskitetty julkinen terveydenhoito ei vahvistukaan kun maaseudun asukkaat ei tulekaan yhteiseen terveyskeskukseen

  • -Minusta tässä nyt kannattaisi edetä hieman rauhallisemmin ja pohtia miten saisimme aikaan sellaiset palvelut, että ne olisivat myös maaseutukuntien kannalta riittävät. Itse en lääkäripalveluita nyt Lopelta ja Hausjärveltä hätiköiden lopettaisi, totesi Heinonen.

Ystävänpäivän kahveilla kävi väkeä hyvin ja kevääksi Heinonen lupaili hieman uusiakin juttuja.

-Töiden parissa tämä kevät tulee olemaan todella kova ja rankka. Eduskunnassa on isoja asioita pöydällä ja sitten päälle vielä peliyhtiöiden fuusiotyö missä RAY:n varapuheenjohtajana joudun olemaan paljon mukana ja myös Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtajuus työllistää. Äärimmäisen mielenkiintoinen kevät siis tulossa, kertoi Heinonen.

 

Kommentit