Kokoomuksen Timo Heinonen kiittelee alemman tieverkon peruskorjausta

Uutiset, perjantaina 05.02.2016

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on tyytyväinen hallituksen julkaisemaan valtion alemman tieverkon ja rataverkon peruskorjaamiseen. Hallitus ohjaa pienempien teiden ja siltojen korjaamiseen kolmen seuraavan vuoden aikana yhteensä 600 milj. euroa.

130520150403_1– Liikenne ministerinä Paula Risikko laittoi liikkeelle pitkään kasvaneen tieverkon korjausvelan kiinni kuromisen. Nyt on oikea aika kunnostaa pienempiä teitä ja pitää huolta miljardiluokan kansallisomaisuudesta. Yhteensä 187 tiehanketta ja lisäksi rataverkon parannukset työllistävät näinä vuosina merkittävästi, toteaa Timo Heinonen

Timo Heinonen on tyytyväinen siihen, että teiden ei enää anneta mennä huonompaan kuntoon vaan maaseudunkin teistä ryhdytään pitämään parempaa huolta.

– Keräämme liikenteeltä vuosittain 7 miljardia euroa erilaisia veroja ja on oikein, että tällä rahalla nyt parannetaan myös maaseudun teitä aina valtion sorateitä myöten.

Liikenne ja viestintäministeriö julkaisivat tieverkon ja rataverkon korjausvelkaohjelman vuosille 2016-2018 perjantaina 5. helmikuuta.

Kommentit