Timo Heinonen kiirehtii terroristijärjestöön kuulumisen kriminalisointia

Uutiset, lauantaina 12.12.2015

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen uusi lakialoitteensa terroristijärjestöön kuulumisen kriminalisoimiseksi. Heinonen esitti asiaa jo alkuvuodesta ja nyt Heinonen vaatii hallitukselta ripeitä toimia asian kuntoon saattamiseksi.

– Rikollis- ja terrorijärjestöt ovat enenevissä määrin uhka länsimaalaisille sivistysvaltioille. Useissa maissa suunnitellaan ja on jo tehtykin lakeja, joilla pystyttäisiin ennaltaehkäisemään kansalaisten lähtemistä terroristien hallussa oleville taistelualueille, totesi Timo Heinonen.

Esimerkiksi Saksa myös kriminalisoi DAESH (Isis)-järjestön propagandan ja värväystoiminnan sekä järjestön symbolien esittämisen. Suomesta terroristijärjestön riveihin on lähtenyt ainakin 70 henkeä ja osa on palannut myös takaisin Suomeen. Kuluvalla viikolla Forssassa tehtiin pidätyksiä liittyen terrorismirikoksiin, mutta osa on edelleen vapaana.

– Meillä ei ole terroristi- tai rikollisjärjestöön kuulumista kriminalisoitu eikä meillä ole omaa lainsäädäntöä järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan. Tämä estää poliisia toimimasta näissä tapauksissa. Nyt uusimani lakialoitteeni toisi meidät näissä asioissa muiden maiden kanssa samalla viivalle ja antaisi mahdollisuuden puuttua asioihin ennaltaehkäisevästikin.

Eduskunnassa on aiemmin jo käsitelty hallituksen esityksenä lakia, jossa kouluttautuminen terrorismirikoksen tekemistä varten säädettiin rangaistavaksi. Myös terrorismin rahoittaminen on laitonta.

– Tämän takia terrorijärjestöön kuuluminenkin tulee nyt kriminalisoida. Terroristijärjestöt ovat globaalinen uhka maailmalle. Niiden kukistamiseksi on otettava kaikki keinot käyttöön, painotti Heinonen ja antoi täyden tukensa myös tiedustelulainsäädännön valmistelulle.

Tagit: DAESH, terrorismi,

Kommentit