Timo Heinonen päättää pitkän uran Hämeen Kokoomuksessa – ”Toistakymmentä vuotta on pitkä aika”

Uutiset, sunnuntaina 16.10.2011

Kansanedustaja ja Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen kertoi lauantaina 15.10. päättävänsä pitkän uransa Hämeen Kokoomuksessa vuodenvaihteessa. Heinonen valittiin piirihallitukseen jo 1998 ja viimeiset kolme vuotta hän toimi Hämeen Kokoomuksen piirijärjestön puheenjohtajana.

– On ollut kunnia saada toimia Hämeen Kokoomuksessa järjestötyössä näin pitkä rupeama ja viime vuodet sitten puheenjohtajana. Nyt olen saanut sellaisia uusia haasteita, että oli hyvä paikka antaa vastuuta uusille tekijöille, totesi Timo Heinonen.

Heinonen kertoi alunperin suunnitelleensa jatkaa Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajana vielä muutaman vuoden, mutta viime viikkojen uudet haasteet kypsyttivät päätöksen.

– Sain viime viikolla sellaisen yhteydenoton, joka saattaa laittaa oman ajankäyttöni aikalailla uuteen uskoon. Sen kortin haluan nyt katsoa ja näin avautui hyvä paikka vallanvaihtoon, kertoi Heinonen, mutta ei vielä halunnut paljastaa mistä on kyse.

Toisena perusteena ratkaisulleen Heinonen kertoi olleen hyvän ystävänsä ja Heinosen eduskuntavaalien nuoriso- ja opiskelijakampanjan vetäjän Meri-Tuulia Huurresalon halun ottaa lisää vastuuta piiritasolla.

– Olen itse saanut nuorena valtavasti tukea ja vastuuta. Mm. Iiro Viinasen ja viime vuosina myös Ben Zyskowiczin antama tuki ja esimerkki ovat kasvattaneet minut siihen, että nuoria on aina tuettava ja autettava eteenpäin kun se on mahdollista. Merruun (Meri-Tuulia Huurresaloon) sain tutustua paremmin kun hän oli keskeinen tekijä viime kevään minun eduskuntavaalikampanjassani ja olen vakuuttunut, että hänestä kuulemme vielä monessa. Oli loisto juttu, että saimme hänet nyt piirimme johtokolmikkoon, kertoi Heinonen ja oli tyytyväinen kokonaisuutenakin uuteen ensi vuonna työnsä aloittavaa piirihallitukseen.

– Juha Rostedt on kokenut järjestömies ja uskon, että hän tulee jatkamaan työtä Hämeen Kokoomuksen vahvistamiseksi entisestään. Tunnen Juhan vuosien takaa ja hänelle oli helppo ojentaa puheenjohtajan nuija.

Heinosen jätettyä piirin puheenjohtajuuden uudeksi puheenjohtajaksi valittiin siis lahtelainen Juha Rostedt ja varapuheenjohtajiksi Forssan Marjo Kotioja-Partanen ja Hämeenlinnan ja Kokoomusnuorten Meri-Tuulia Huurresalo. Taloudenhoitajaksi valittiin Helena Maattola Hollolasta ja piirihallituksen muiksi jäseniksi Esa Silvennoinen Janakkalasta, Jutta Äijälä ja Sara Kaloinen Hämeenlinnasta, Merja Vahter Lahdesta, Taina Noopila Riihimäeltä, Hannu Kaasinen Nastolasta, Sirpa Tilander Hartolasta ja Veikko Salomaa Kärkölästä.

Kommentit