Timo Heinonen: Pääradan suunnitteluraha kiitoksen paikka liikenneministeri Sanna Marinille

Uutiset, tiistaina 18.06.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja pitkään pääradan kehittämis- ja perusparantamishankkeiden parissa työtä tehnyt Timo Heinonen kiittelee tuoretta liikenneministeri Sanna Marinia (sd) pääradan saamasta 11 miljoonan euron suunnittelurahasta. Suunnittelurahan varmistuminen jo tälle vuodelle oli suurhankkeen aikataulussa pysymisen kannalta välttämätöntä.

-Pääradan remontti on edennyt määrätietoisesti pian jo kymmenen vuotta ja nyt jo edellisen hallituksen tekemillä päätöksillä työt jatkuvat vielä tulevinakin vuosina, mutta nyt tämä suunnittelu jatkosta piti saada eteenpäin ja tämä suunnitteluraha oli siinä mielessä elintärkeä. Kun on kiitoksen paikka, niin silloin kiitosta annetaan ja nyt Marin ne ehdottomasti ansaitsee meiltä kaikilta pääradan varren asukkailta, kiitteli Timo Heinonen hallituksen ensimmäisen lisätalousarvion julkistamisen jälkeen.

Uusi CEF Verkkojen Eurooppa -rahoituskausi alkaa vuonna 2021 ja tämä on myös pääradan lisäraideinvestointien kannalta tärkeä paikka.

-Aikataulu on äärimmäisen tiukka, mutta pääradan Tampere-Hämeenlinna-Riihimäki-Helsinki-välin välityskyvyn parantamisen suunnitelmat täytyy saada nyt valmiiksi niin, että ehdimme mukaan alkavan EU-rahoituskauden jakoon, muistutti Heinonen.

Heinonen muistutti, että suunnitteluraha vie hanketta nyt eteenpäin, mutta uuden hallituksen pitää löytää myös kansallinen rahoitus. Onko se hankeyhtiömalli vai mikä niin tästä täytyy tehdä pian ratkaisuja.

Kommentit