Timo Heinonen: Nyt keskityttävä lääkäripalveluiden kuntoon saamiseen

Uutiset, sunnuntaina 10.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen pitää välttämättömänä, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamista jatketaan. Heinonen kuitenkin palastelisi työtä ja keskittyisi ensin perusterveydenhoitoon ja erityisesti lääkäriin pääsyn varmistamiseen.

-On järkevä aloittaa työ sieltä missä  on suurimpia ongelmia. Korjata ensin se, että kaikki pääsevät yhtäläisesti lääkäriin ilman viikkojen jonoja asuinpaikasta riippumatta, toteaa Timo Heinonen.

Ihmisten mahdollisuus vaikuttaa itse palveluihinsa olisi Heinosen mielestä järkevintä toteuttaa maksusitoumusten ja asiakasseteleiden kautta.

-Erikoissairaanhoidossa ja koko sotessa tarvitaan vahvempia hartioita ja varmasti parasta olisi edetä yliopistollisiin sairaaloihin nojautuen. Sosiaali- ja terveysmenot ovat joka tapauksessa nousemassa ja esimerkiksi vanhuspalvelut vaativat lisää resursseja.

-Kaikki ovat yhtämieltä siitä, että tarvitsemme lisää hoitajia vanhustenhoitoon. Tämä on tärkeää, että voimme varmistaa hyvän hoidon kaikille, toteaa Heinonen ja jatkaa, että valvontaan lisättiin jo juuri lisätalousarviossa varoja.

Heinonen uskoo, että asiassa edetään vasta vaalien jälkeen ja näin hänestä onkin oikein.

-Nyt pääministeri heitti pyyhkeen kehään. On aika katsoa vaalit ja sitten jatkaa tätä työtä uusin valtakirjoin, muistutti Heinonen ja totesi, että julkisen talouden kestävyyden näkökulmasta asiassa on edettävä.

Kommentit