Kansanedustaja Timo Heinonen Forssassa: Saamme lisärahoituksellamme Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistojen työt tehtyä

Uutiset, lauantaina 09.03.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan ympärisyöjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen kiersi lauantaina 9. maaliskuuta 2019 Lounais-Hämettä. Edellispäivän hallituksen hajoaminen puhutti kiertueella, mutta myös monet muut ajankohtaiset asiat. Heinoselle kiitosta annettiin Forssassa mm. Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistojen saamasta lisärahoituksesta. Heinonen neuvotteli valtiovarainvaliokunnassa merkittävät lisäpanostukset kansallispuistoille ja suurimman satsauksen sai nimenomaan Tammelan kaksi kansallispuistoa.

-Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistoille varasimme lisärahaa 400 000 euroa. Tällä rahalla saadaan käytännössä tehtyä tienalitusta lukuunottamatta kaikki näiden kahden kansallispuiston korjausvelka- ja kehittämishankkeista, kertoi Timo Heinonen.

Torronsuolle tulee esteetön rengasreitti ja myös Liesjärven kansallispuisto saa esteettömän reitin. Rahoituksella uusitaan myös pitkospuita, alueiden tiestöä mm. Korteniemen perinnetilalle, laajennetaan parkkipaikkoja, parannetaan kansallispuistojen yhteyttä toisiinsa, laajennetaan taukopaikkoja ja lisätään kuivakäymälöitä, mutta myös loka-autolla tyhjennettäviä wc-kapasiteettiä.

-Näiden hankkeiden valmistelu on jo tietojeni mukaan käynnissä. Iso kiitos tästä kuuluu erinomaisen ahkeralle kunnanjohtaja Kalle Larssonille, joka Metsähallituksen väen kanssa tarpeita minulle viime syksynä esitteli.

Lisäksi Hämeeseen saatiin peruskorjausrahat Aulangon Näkötornille ja rahoitusta myös Evon ja Lopen Komion ja Melkuttimen alueiden palveluvarustusten korjaamiseen.

-Saimme johtamalleni jaostolle sen verran lisärahaa valtiovarainministeri Petteri Orpoltä, että pystyimme merkittävästi lisäämään rahoitusta näihin kohteisiin niin täällä Hämeessä kuin muuallakin Suomessa. Itse nostin pj:nä yhdeksi uudeksi korvamerkityksi rahoituskohteeksi myös erityisesti esteettömät luontokohteet ja niiden lisäämisen. Tämä palvelee myös ikääntyvää väestöämme. Luonto kuuluu kaikille, totesi Timo Heinonen.

Forssan Jokioisten Leivän kahvilassa Heinosen kanssa munkkikahveja tarjosi forssalainen kaupunginvaltuutettu Lotta Saarenmaan. Saarenmaa kertoi Forssan ajankohtaisista asioista väelle ja vastasi myös kysymyksiin. Tunnin aikana kahvilla kävi hieman yli 40 henkeä ja keskusteluaiheita riittikin kuten myös Jokioisilla myöhemmin päivällä.

-Totta kai eiliset tapahtumat puhuttivat. Tuntui siltä, että moni oli ihmeissään Sipilän toimista ja täytyy sanoa, että niin olen minäkin. Monet asiat jäävät nyt hoitamatta.

 

Kommentit