Timo Heinonen nuotanvedossa Päijänteellä ”Sellainen kalaystävällinen päivä”

Uutiset, keskiviikkona 16.07.2008

Kansanedustaja Timo Heinonen osallistui joka kesäiselle Porvari-nuotalle Padasjoella. Yli 20 kertaa järjestetty nuotanveto keräsi jälleen yhteen suuren määrän miehiä ja vieraina tällä kertaa Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi ja kansanedustaja Timo Heinonen. Aiempina vuosina nuotalla ovat olleet mukana myös Jyrki Katainen ja Iiro Viinanen useammankin kerran.

– Mielenkiintoinen päivä. Todellakin paljon tapahtui ja sääkin suosi. Kai tuolla tarpomisellakin oli tehtävänsä vaikka nauroinkin, että oliko tämä aina se tyhmimmän miehen jobi, kertoi Heinonen pitkän päivän jälkeen.

Heinonen osallistui nuotan kelaamisen lisäksi myös loppuvaiheen nostoon veneestä käsin yhdessä nuottaisännän Sauli Pakkasen ja Pekka Ravin kanssa. Tarpomisessa lyötiin veteen ilmakuppia puukepillä tavoitteena pelottaa kalat nuotan perälle ja estää niiden puhjahtaminen veneen alta karkuun.

– En tiedä oliko tarpojan syy, että nuotanveto oli tänään varsin kalaystävällistä, nauroi Heinonen ja viittasi varsin pieneksi jääneeseen saaliiseen.

– Herkut olivat sitäkin paremmat. Aito kalasoppa keitettiin päivän aikana ja savumuikut veivät kielen mukanaa ja se aamuinen ruisleipä, kiitteli Heinonen tarjoiluja.

Porvarinuottapäivä alkoi puoliltapäivin tapahtuman toisen isännän Antti Räsäsen Iso-Häkän tilan vanhassa päärakennuksessa ja itse tapahtumapaikkana toimivat tarpominen Koukkusaari ja Rajasaari Padasjoen ja Asikkalan rajalla. Mukana tapahtumassa oli tavan mukaan isäntäkansanedustaja myös Ilkka Viljanen.

– Täytyy kyllä todeta, että tämä vastaanotto minkä olen Päijät-Hämeenkin puolelta saanut on ollut enemmän kuin hyvää. Tänne on aina mukana tulla ja yhteyksiä on pidetty suuntaan ja toiseen, totesi Heinonen nuotalla.

Heinonen osallistuu kesän aikana vielä myös Heinolan Kokoomuksen kesäteatteri-iltaan ja on mukana myös Farmari-messuilla kokoomuksen kansanedustajien kanssa.

Kommentit