Timo Heinonen nautiskeli Riihimäen Kesäraveissa – Suunnitellun arpajaisveron korotuksen vaikutukset hevostaloudelle selvitettävä

Uutiset, sunnuntaina 07.08.2011

Kansanedustaja ja hevosharrastaja Timo Heinonen nautti elokuun alun sunnuntai-päivästä Riihimäen Raviradalla. Lämpimän päivän Yritysravit keräsivät Riihimäelle hyvät lähdöt ja paljon katsojia ja pelaajia. Keskusteluissa raviradalla esille nousi hallituksen suunnitelmat korottaa arpajaisveroa 2,5 prosenttiyksiköllä. Korotuksen pelätään ajaman hevosurheilun ja hevostalouden erittäin ahtaalle.

– On varmasti syytä selvittää huolella ennen ratkaisua mikä vaikutus arpajaisveron korotuksella oikeasti on. Jos korotus leikkaa pelätyllä tavalla Fintoton tuloja ja tuloutuksia raviradoille ja hevostaloudelle niin olemme kyllä väärällä tiellä, totesi Timo Heinonen ja painotti, että hevostalous tarvitsisi enemminkin lisää tuloja ja varoja mm. hevostutkimustyöhön.

Suunnitellut arpajaisveron noston pelätään pahimmillaan uhkaavan merkittävällä tavalla hevosalan työllisyyttä. Arpajaisveron nousu nykyisestä 9,5% 12 prosenttiin voisi tarkoittaa ravipeliyhtiö Fintotolle jopa 25 prosentin veron korotusta.

– Lupaa pitää asiaa esillä ja tehdään nyt ratkaisut oikeassa järjestyksessä ettei käy niin, että paperilla jostain näkökulmasta hyvältäkin näyttävä ratkaisu olisi koko hevostaloudellemme ja hevosurheilulle täydellinen kuolinisku, totesi Heinonen.

Riihimäen kesäraveissa Heinonen kertoi pelanneensakin, mutta tuloksena vain kokemusta.

– Pistin parikymppiä ystäväni hevoseen. No lähtölaukka vei tämän panoksen nyt kokonaan hevostaloudelle. Mutta sainhan minä sentään kokemusta, hymyili Timo Heinonen ravipäivän jälkeen.

Riihimäen Yritysraveissa ravattiin nyt kymmenen täyttä pelikohdetta. Etenkin toisessa V4-lähdössä nähtiin paljon mielenkiintoisia nuoria hevosia. Kisassa mukana olivat mm. kahdella voitolla uransa avannut, Kari Venäläisen ohjastama kolmivuotias Agnesia, Kari Rosimon kärryilleen saanut andoverhallilainen Augury ja viimeksi Vermossa yllättänyt Stone Capes Jive. Mukanan raveissa nähtiin myös tuoreen Kuninkuusravien hallitijaparin ohjastajat Pertti Puikkonen ja Ari Moilanen.

Riihimäen Raviradalla kisataan vielä tänä kesänä kahdesti. Ensin torstaina 11.8. klo 18.00 ja sitten kesän päätösravit torstaina 18.8. klo 18.30

Kommentit