Kansanedustaja Timo Heinonen tyytyväinen MM-rallin uudistuksiin – Tavoitteena täytyy olla kaksi ajopäivää Hämeessä

Uutiset, maanantaina 01.08.2011

Kansanedustaja Timo Heinonen tunnetaan armottomana moottoriurheilumiehenä. Yli 10 vuotta Heinonen on tehnyt työtä motorsportin parissa mm. MTV3:n Motorforumin toimittajana ja lukuisien kilpailujen selostajana. Myös tämän vuoden Suomen MM-rallissa Heinonen ahkeroi vip-telttojen sijaan töissä hoitaen kavereineen tapahtuman pääselostukset.

– Kyllä mulle ralli on enempi sitä kilpailua ja sen seuraamista kuin VIP-telttoja ja sen semmoista. Haluan nähdä kisaa ja mielelläni vielä sieltä penkan päältä, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen juonsi tänä vuonna Neste Oil Rallyssa yhdessä Kaisa Löfgrenin ja Tomi Tuomisen kanssa kilpailun lähdön Jyväskylän Paviljongissa ja sitten liveselostukset Laajavuoressa ja Lahden Jokimaalla sekä huoltotauon juonnot Lahden Satamassa.

– No nyt tuli tehtyä sellainen setti töitä, että oksat pois. Flunssa hieman kiusasi viime viikolla ja ääni joutuikin koville kovassa pölyssä. Vähän rallimeiningillä taisteltiin läpi kisan vaikka tuntui, että kone ei käynytkään ihan täysillä, hymyili Heinonen.

Heinonen toivoo kahta ajopäivää Hämeeseen

61. kerta toi Suomen MM-rallin jälleen Keski-Suomesta etelään ja Lahden seudun erikoiskokeet keräsivätkin runsaasti kiitosta. Heinonen näkisi etelässä myös toisen ajopäivän.

– Suomen MM-rallilla on pitkät perinteet Jyväskylässä ja Keski-Suomessa ja itse motorsportmiehenä niitä kyllä haluan kunnioittaa. Juuret on siellä, mutta kasvua on varmasti juuri täällä meidän mailla Hämeessä, totesi Timo Heinonen.

– Itse näkisin aikalailla toimivaksi mallin jossa yksi erikoiskoe voisi jatkossa avata kisan Lahdessa tai jopa Helsingissä torstaina ja sitten siitä siirryttäisiin Hämeen kautta ajamaan kilpailun ratkaisut Keski-Suomeen vaikkapa sitten lauantaina ja sunnuntaina. Näin saisimme tänne Etelä-Suomeen kaksi ajopäivää ja pystyisimme paljon paremmin tasaamaan mm. majoitustarvetta, pohti Heinonen.

Tänä vuonna kolmipäiväisen Neste Oil Rallyn toisena kilpailupäivänä rallin reitti tuli Päijänteen länsipuolen kautta kohti Lahtea. Perjantai-päivän avasi aikaisemmilta vuosilta tuttu Hassin erikoiskoe, jota seurasi sitten Evo ja Hyväneula. Iltapäivään mahtui vielä Lahden Sataman huollon jälkeen Hyväneulan uusinta sekä Koukunmaan ja Koivukehän erikoiskokeet. Päijät-Hämeen vierailu päättyi Jokimaan raviradan supererikoiskokeeseen.

Kaikkiaan Suomen MM-rallissa ajettiin tätnä vuonna 22 erikoiskoetta, jotka olivat yhteismitaltaan 314 kilometriä.

– Kyllä meidän kannattaa Hämeessä on asian kanssa aktiivisia. Tämä yhdenkin ajopäivän vierailu tänne toi alueellemme miljoonien eurojen lisätulot, totesi Heinonen.

Myös ensi vuonna 2012 Suomen MM-ralli kurvaa ainakin yhtenä päivänä etelään Lahteen ja Hämeeseen.

Kommentit