Timo Heinonen nautiskeli Neste Oil Rallysta – ”Ouninpohjan paluu nosti nosti ihon kananlihalle”

Uutiset, sunnuntaina 05.08.2012

Kansanedustaja Timo Heinonen nautti pitkän viikonlopun Keski-Suomessa Neste Oil Rallyssa. Vuosien ajan Heinonen on ollut yksi tapahtuman juontajista ja selostajista ja tänäkin vuonna mies tarttui selostusmikkiin. Legendaarisen Ouninpohjan paluu kisaohjelmaan sai motorsportmiehen sydämen sykkimään.

– Olihan se upea hetki kun saimme palata Ouninpohjaan ja Kakaristoon. Toistakymmentätuhatta rallifania oli samassa paikassa ja se luo sellaisen tunnelman mitä ei voi sanoin kuvailla, totesi Timo Heinonen joka selosti rallia Kakariston lisäksi myös Lankamaan erikoiskokeella.

– Itse kyllä lähtisin siitä, että Suomen MM-rallissa pitää aina olla mukana tämän Ouninpohja. Onhan tämä pala rallihistoriaa ja elävää legendaa ihan maailmanlaajuisestikin, jatkoi Heinonen ja toivoi, että pätkä saadaan pidettyä jatkossa mukana MM-kisan ohjelmassa.

Lahden Jokimaan supererikoiskoe toimi

Timo Heinonen nautti tällä kertaa rallitunnelmasta myös osan viikonloppua rallin vieraana. Viime vuonna Heinonen sai selostaa Jokimaan yleiserikoiskokeen ja tänä vuonna hän pääsi katsomaan kisaa yleisön seassa.

– Jokimaan yleisöerikoiskoe on erittäin hyvä. Siellä näkee Jyväskylän Killerin raviradan pätkää paremmin tapahtumat ja toivon, että tämäkin erikoiskoe voidaan jatkossakin pitää MM-ohjelmassa mukana. Ehkä Päijät-Hämeen ”vierailuun” voisi sisällyttää myös muutaman lisäpätkänkin. Täällä meillä Hämeessä on lukuisia upeita ralliteitä jotka täyttävät kyllä MM-rallinkin vaateet, pohti Heinonen ja muistutti siitä miten helppo Lahteen ja Hämeeseen on tulla rallia seuraamaan niin pääkaupunkiseudulta kuin Venäjältäkin.

– Kyllä tämä kasvupotentiaali kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Kun rallin ohjelman suunnittelee hyvin niin saamme tarjottua motorsporttia yhä suuremmalle yleisölle.

Timo Heinosen haave on viedä MM-rallia myös Helsinkiin. Yleisöerikoiskoetta on suunniteltu pääkaupunkiin jo pitkään ja Heinosen mielestä aika olisi sille nyt valmis. Yhtenä vaihtoehtona Heinonen näkisi aika-ajon ajamisen Helsingissä.

– Yksi malli voisi olla ajaa keskiviikon aika-ajo Helsingissä. Esimerkiksi Olympiastadion ympäristöineen tarjoaisi minusta tähän erinomaisen paikan. Ja sitten legendaariset Eläintarhan Ajojen paikat, hahmotteli Heinonen ja lisäsi, että tästä olisi sitten lyhyt tie jatkaa kilpailua Lahteen ja Päijät-Hämeeseen torstaiksi ja perjantain ja lauantain erikoiskokeet olisivat sitten Keski-Suomessa.

– Kyllä tämä paketti kannattaisi ehdottomasti kokeilla. Olen varma, että Helsingin erikoiskokeella kerättäisiin todella sitä väkeä myös mukaan jota emme muuten Keski-Suomeen saa.

Timo Heinonen halusi vielä kiittää rallin järjestäjiä tämänvuotisesta Neste Oil Rallysta.

– Kyllä homma toimii kun sitä tekee suomalainen rallikansa itse. Ei tällaisen tapahtuman järjestäminen onnistuisi ilman satoja ja satoja talkoolaisia ja niitä osaajia tulee nimenomaan autourheiluseuroista ja muista yhdistyksistä ja seuroista, kiitti Timo Heinonen ja lupasi olla jälleen ensi vuonna mukana.

Kommentit