Timo Heinonen toivoo keliakia-asiaa vielä budjettiriihen pöytään

Uutiset, perjantaina 17.08.2012

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok) ensi vuodelle 2013 esittämä keliaakikoiden ruoka-ainekorvauksen korottaminen on joutunut loppumetreillä vastatuuleen. Valtionvarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) budjettiesityksessä punakynä on vetänyt pitkään toivotun korotuksen yli ja samalla myös korvauksen indeksiin sitomista ei toteutettaisi.

– On harmillista, että asia ei nyt etenekään haluamallamme tavalla. Tälle on laaja ja vahva tuki yli puoluerajojen ja toivon todella, että budjettiriihessä tämä asia vielä käydään läpi ja laitetaan kuntoon, totesi Timo Heinonen ja lupasi ottaa asian esille vielä ensi viikolla oman eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) esitti omassa talousarvioesityksessä keliakikoiden ruoka-ainekorvauksen tasokorottamista 4,40 eurolla ja korvauksen sitomista indeksiin. Valtiovarainministeriön tekemä budjettiehdotus ei toteuttaisi kumpaakaan.

– Taloustilanne on tiukka, mutta siitä huolimatta pidän tärkeänä, että tällaisia asioita vain laitetaan kuntoon. Kymmenessä vuodessa korvauksen ostovoima on kyllä hukkunut jo monta kertaa.

Suomessa on noin 40 000 keliaakikkoa, jotka saavat kalliimpien ruoka-aineidensa hankintaan valtiolta pienen erilliskorvauksen.

Kommentit