Timo Heinonen mukaan Sami Rinne Desingnin projektiin – Kahvikuppi jolla on oikea korva

Uutiset, keskiviikkona 10.10.2012

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen heittäytyi innolla mukaan keramiikkataiteilija Sami Rinteen kutsuprojektiin. Sami Rinne Desingn on kutsunut parisenkymmentä suomalaista erilaista ihmistä erialoilta mukaan tekemään kahvikupiin oman korvansa. Rinne on tullut tutuksi kupeista joissa korvana on lepakon- ja enkelien siipiä, mutta myös perhosia ja poronsarviakin. Heinosen kahvikuppisarja saa itselleen kahvikupin korvaksi korvan.

– Idea oli heti valmis. Politiikassa on tärkeämpää osata enemmänkin kuunnella kuin puhua ja siitä syntyi tämä korvaidea, paljasti Timo Heinonen.

Ensimmäisessä vaiheessa Timo Heinonen suunnitteli ja työsti korvan mallin Sami Rinteen opetuksessa. Kolmessa tunnissa tuli valmista.

– Yllättävänkin helposti pääsin työssä eteenpäin. Sami on loistava opettaja ja yhteistyö pelasi heti. Ensin nappasin digikameralla kuvan omasta korvastani ja siitä se sitten lähti, nauroi Timo Heinonen.

Sami Rinteen projektissa jokaisen mukaan kutsutun tekijän kahvikupinkorvasta tehdään kuuden kupin sarja, joka tulee osaksi tästä koottavaa näyttelyä. Tämän jälkeen kupit myydään.

– Itse päätin, että minun kuppien tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi valitsin minulle läheisen Tukikummit ry:n, paljasti Timo Heinonen.

Heinosen osalta korvaprojekti jatkuu alkuvuodesta kuppien teolla ja sen jälkeen ensi vuonna projekti pitäisi olla kokonaisuudessa valmis.

– Eilen jo heti tuli tilauksia. Moni halusi Korva-kupin itselleen, kertoi Heinonen ja sanoi jo odottavansa kupinteon seuraavia työvaiheita.

Lisää Sami Rinne Designista: www.samirinne.fi.

Kommentit