Timo Heinonen: Mopoautojen korvaaminen turvallisemmalla kalustolla etenee

Uutiset, tiistaina 05.06.2018

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on tyytyväinen, että esitys mopoautojen rinnalle tulevista turvallisemmista nopeudeltaan rajoitetuista oikeista autoista etenee. Heinonen on ajanut asiaa pitkään ja nyt tavoite on, että uusi kalusto saataisiin nuorten käyttöön vuoden 2019 alusta.

-Esitys on nyt lausuntokierroksella ja sen aikana tulleiden lausuntojen pohjalta sitä voidaan vielä tarkentaa. Minusta on syytä arvioida ainakin vielä autojen nopeutta. Nyt esitetty 45km/h on toisaalta perusteltu, mutta vaihtoehtoinen 60km/h sujuvoittaisi liikennettä merkittävästi, toteaa Timo Heinonen.

Uudeksi ns. kevytautoksi voisi muuttaa enintään 1500kg paivavan ja vuoden 2014 jälkeen käyttöön otetun auton.

-Näin kaikissa nuorille tulevissa autoissa oli tuoreimmat turvalaitevaatimukset ja toisaalta auton hankintahintakaan ei nousisi liian korkeaksi, muistuttaa Heinonen.

Heinonen pitää uudistusta liikenneturvallisuuden kannalta perusteltuna ja se myös helpottaa nuorten liikkumista kouluihin, oppilaitoksiin ja harrastuksiin pitkien etäisyyksien ja heikon julkisenliikenteen alueilla.

-Näyttää siltä, että esitys etenee nyt aikataulussa ja myös EU on tälle näyttänyt vihreää valoa. Liikenneministeri Anne Berner on tehnyt tässä hyvää työtä, kiittelee Heinonen ja uskoo uusien kevytautojen tulevan sallituiksi ensi vuoden alusta.

Tagit: mauto, mopoautot,

Kommentit