Timo Heinonen MM-lätkän Ranska-Suomi-ottelussa – ”Toivottavasti ensi vuoden kisoissa edullisempiakin lippuja”

Uutiset, torstaina 10.05.2012

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston jäsen Timo Heinonen seurasi jääkiekon MM-kilpailujen Ranska-Suomi-ottelua Hartwall Areenalla paikanpäällä. Halli oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja tunnelma pelissä Heinosen mukaan hyvä. Perhelippujen myynti oli siis onnistunut kokeilu.

– Kyllä nyt hallissa oli todella hyvä tunnelma. Itse pidän todella tärkeänä, että tällaiset tapahtumat ovat myös perheiden tavoitettavissa ja se tarkoittaa sitä, että myynnissä pitää olla edullisiakin lippuja. Toivon todella, että Jääkiekkoliitto hoitaa asian ensi vuoden kisoissa nyt niin, että Helsingin peleihin saadaan kaikkiin täysi tupa ja mukaan myös perheitä ja opiskelijoitakin. Onhan se täysin kohtuutonta jos pippuhyllyn paikatkin maksavat lähes 200 euroa, kommentoi Timo Heinonen pelin jälkeen.

Heinonen toivoo, että ensi vuonna kun MM-kilpailut on jaettu tämän vuoden tapaan Ruotsin ja Suomen välillä niin lippupaketit rakennetaan heti niin, että peleihin pääsee kaikki halukkaat suomalaiset.

– Kyllä nyt mopo oli hieman karannut lippujen hinnoittelussa. Voisi sanoa, että keuli oikein kunnolla ja hinnat olivat kyllä sairaita. Minusta sen pitää olla johtoajatus, että matseihin on mahdollista tulla on sitten työtön tai opiskelija tai isomman perheenkin kanssa, muistutti Heinonen, joka itsekin seurasi peliä piippuhyllyn paikalta yläkatsomon ylemmiltä penkkiriveiltä.

– Hyvinhän sieltäkin pelin näkee ja tunnelma oli mahtava. Onhan sportti aina parasta paikanpäällä ja siellä täpötäydessä katsomossa, totesi Heinonen ja kertoi itse istuvansa paljon mieluummin katsomossa kuin aitiossa.

Suomi ja Ranskan välinen MM-sarjan ottelu alkoi hiljaisella hetkellä Leijona-legenda Pekka Marjamäen muistoksi. Itse pelissä Leijonat kunnioittivat ”Marjaa” vielä tekemällä Jalosen sanoin ”sopivan määrän maaleja”. Suomi voitti ottelun lopulta maalein 7-1. Lonko A kärjessä jatkavalle Suomelle voitto oli jo 12:s peräkkäinen. Suomen maaleista vastasivat Jarkko Immonen, Mikko Koivu (1+3), Jussi Jokinen (2+0), Janne Niskala, Niko Kapanen ja Juuso Hitanen (1+1). Valtteri Filppula antoi pelissä kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Suomen pelit jatkuvat jo huomenna perjantaina kun kotijoukkue kohtaa iltaottelussa toisen MM-kisojen ennakkosuosikin Kanadan.

Kommentit