Timo Heinonen luottavainen Riihimäen Viestirykmentin tulevaisuudesta – Keskusteluissa esillä myös Lopen Räyskälän kehittäminen

Uutiset, tiistaina 02.11.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen vieraili marraskuun ensimmäisenä päivänä puolustusministeri Jyri Häkämiehen kanssa Viestirykmentissä ja Sako Oy:ssä Riihimäellä. Koko päivänmittainen vierailu antoi vahvan kuvan Viestirykmentin tulevaisuudesta eikä kukaan edes nostanut esille huolta paikan tulevaisuudesta.

– Kyllä siinä mielessä voi olla huoleti. Kaikilla oli erittäin positiivinen ja luottavainen kuva Viestirykmentin tulevaisuudesta ja paikkaa on kehitetty määrätietoisesti. Keskusteluissa nousi myös esille se miten tämäntyylisen toiminnan rooli tulee entisestään korostumaan tulevaisuudessa, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen toi vierailun aikana esille kuitenkin hänelle välitetyn huolen ja harmistuksen Viestimuseon siirrosta Hattulaan Panssarimuseon yhteyteen. Heinosen esille nostama perinnehuoneen säilyttäminen Riihimäellä sai osakseen myönteistä palautetta.

– Riihimäellä on vahva ja toimiva kiltatoiminta. Vapaaehtoiset ovat rakentaneet museon ja vastanneet siitä hyvin suurelta osalta. Osa kokoelmastakin on yhdistyksen. Toivoisin, että Viestirykmenttiin voisi jäädä jos ei koko museota tulevaisuudessa niin ainakin kunnollinen Perinnehuone vaalimaan muistoa ja kertomaan tarinaa uusille sukupolville, totesi Heinonen lounaspöydässä.

Räyskälän kehittämisestä vastauksia lähiviikkoina

Timo Heinonen puhui lounaalla myös Hyvinkää-Riihimäen talousalueen ja Hämeen kehittämisasioista. Keskeisenä Puolustusvoimiin ja Viestirykmenttiin liittyvänä hankkeena hän nosti esille Lopen Räyskälän lentokenttäalueen kehittämisen. Räyskälä Säätiö ja Lopen Kunta yhteistyökumppaneineen ovat hakeneet Puolustusvoimilta lupaa alueen kehittämiseen. Lupa tarvitaan koska Metsähallituksen omistama alue on Viestirykmentin harjoitusaluetta ja kriisitilanteissa Puolustusvoimien käytössä.

– Olemme odottaneet Puolustusvoimien linjausta alueen kehittämiseen nyt jo yli kaksi vuotta. Nyt luvattiin, että vastauksemme saamme ensi tai seuraavalla viikolla. Toivotaan, että se on myönteinen ja saamme hankkeen eteenpäin, kertoi Timo Heinonen luottavaisena.

Räyskälän lentokenttäalueelle suunnitellaan uutta päärakennusta, johon tulisi majoitustilojen lisäksi mm. ravintola- ja kauppapalveluita.

Puolustusministeri Jyri Häkämiehen ja Timo Heinosen Riihimäen vierailupäivä päättyi tutustumiseen Sako Oy:n toimintaan ja tulevaisuuteen Riihimäellä.

– Sako kehittyy hyvää vauhtia ja panostaa vahvasti Riihimäen seutuun ja Suomeen, kommentoi Timo Heinonen Sakon vierailua, joka suoritettiin Viestirykmentin tapaan suljetuin ovin.

– Oli hyvä, että pääsin talousalueemme edustajana mukaan näihin vierailuihin. Saimme montaa asiaa eteenpäin ja talousalueemme ajankohtaiset asiat myös esille, kiitteli Heinonen vierailumahdollisuuttaan.

Kommentit