Timo Heinonen luokkakoista: Urpilainen vääristelee totuutta

Uutiset, lauantaina 27.09.2008

Kansanedustaja ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen ei ymmärrä SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen puheita hallituksen toimettomuudesta peruskoulun luokkakokojen pienentämiseksi. Heinonen toteaa, että opetusministeri Sari Sarkomaan johdolla toimeen on tarttu ja tehty jo paljon edellisillekin hallituksille kuulunutta työtä.

– Demareilla oli pitkään opetusministerin salkku. Heillä olisi ollut silloin mahdollisuus tarttua ongelmaan, mutta edes ryhmäkokoja ei SDP:n johdolla haluttu kartoittaa, totesi Timo Heinonen ja painotti, että nyt ryhmäkoot on selvityksessä valtakunnallisesti ja merkittäviä summia lisärahaa on ohjattu jo POP-ohjelman kautta perusopetuksen laadun parantamiseen.

– Perusopetus paremmaksi -ohjelman kautta on kuntiin ohjattu noin 20 miljoonaa euroa per vuosi nyt lisärahaa nimenomaan tavoitteena pienentää ryhmäkokoja ja toiseksi palauttaa kouluihin kerhotoiminta ja satsata lisää tuki- ja erityisopetukseen.

Urpilainen totesi Joensuun työväenyhdistyksen 120-vuotisjuhlassa, että opetusryhmän ehdoton maksimikoko olisi 25 oppilasta.

– Itse en näin tiukkaa rajausta tekisi vaan tämän hallituksen POP-ohjelman lisärahoituksella antaisin kunnille oikeuden itse joustavasti etsiä parhaat mallit. Ryhmäkoot tulisi asettua tämän myötä samoihin oppilasmääriin, mutta joustavasti.

– En kannata normiohjausta ja siksi lisärahoituksen ohjaaminen kuntiin on minusta oikea tapa toimia. Kuntavaaleissa on nyt sitten mahdollista valita valtuustoihin perusopetukseen panostavia valtuutettuja. Kannattaakin nyt vaalitoreilla kysyä tähän ennen muuta ehdokkaiden mielipiteitä, kannusti Timo Heinonen.

Heinonen on puolueensa varapuheenjohtaja Henna Virkkusen kanssa samaa mieltä, että tarkan sitovan ryhmäkoon määrittäminen lailla koko Suomessa kääntyisi helposti itseään vastaan ja maksimista tulisi helposti minimi. Varsinkin pienille koululaisille 25 oppilaan ryhmä olisi varsin suuri.

Kommentit