Timo Heinonen laittaisi pääradan kuntoon ennen uutta Pisara-rataa

Uutiset, maanantaina 13.09.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok) näkee Helsinki-Tampere -pääradan parannustyöt Pisara-rataa kiireellisempinä. Keskustalainen liikenneministeri Anu Vehviläinen syrjäytti Ylen Uutissa pääradan ja nosti Helsingin keskustaan suunnitellun ns. Pisara-radan tulevien vuosien tärkeimmäksi ratahankkeeksi.

– Minulla on erilainen näkemys maamme tärkeimmästä seuraavasta ratahankkeesta. Päärata on nyt pullonkaulana koko Suomeen ja ehdottomasti tärkein ja kiirellisin hanke onkin lisäraideparin rakentaminen Keravalta Riihimäelle kohti pohjoista, linjasi Timo Heinonen.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen kertoo Pisara-radan olevan seuraavan hallituskauden töitä. Heinonen allekirjoittaa Pisara-radan tärkeyden, mutta sitä ennen on päärata kuitenkin laitettava asianmukaiseen kuntoon.

– Lisäraideparin rakentaminen on maamme kilpailukyvyn kannalta yksi keskeisimpiä hankkeita. Se yhdistäisi koko kaupunkiketjun Tampere-Hämeenlinna-Riihimäki-Helsinki toisiinsa ajallisesti jopa vain tunnin yhteydellä. Sen toteuttamista ei saa enää lykätä, totesi Heinonen ja muistutti samalla, että työn yhteydessä myös Riihimäen rautatieasema saadaan esteettömäksi asemalaitureidenkin osalta.

Kommentit