Opetusministeri koulukierroksella Lopella ja Riihimäellä

Uutiset, keskiviikkona 15.09.2010

Opetusministeri Henna Virkkunen ja kansanedustaja Timo Heinonen viettivät kansanedustajien maakuntapäivän maanantain tutustumalla Riihimäen ja Lopen kouluihin. Virkkunen saapui Riihimäen seudulle vihkiäkseen käyttöön Lopen koulukeskuksen uuden koulurakennuksen, mutta päivän ohjelmaan mahtui myös vierailut Riihimäellä.

Koulupäivä käynnistyikin Riihimäen lukiolta, jossa vuonna 2008 käyttöönotetun remontoidun lukiorakennuksen tiloja esittelemässä olivat rehtori Sinikka Hämäläinen ja kaupungin sivistystoimenjohtaja Esa Santakallio yhdessä lukion oppilaskunnan edustajien kanssa. Lukiossa Virkkunen ja Heinonen pääsivät tutustumaan teknologian hyödyntämiseen opetuksessa ja keskusteluissa nousi esille myös ajankohtainen lukioiden oppilaanohjaus ja siihen liittyvä ministeriön pilottihanke.

– Hienoa kuulla, että opettajat ja oppilaat ovat tyytyväisiä uusiin tiloihinsa, onhan se myös entinen lukioni. Halusimme kuitenkin näyttää opetusministerille, että on meillä vielä korjattavaakin, kertoi Heinonen.

Ennen siirtymistä Lopen uuteen koulukeskukseen seurue kävikin tutustumassa myös Riihimäen Harjunrinteen kouluun. Riihimäellä on viime vuosina remontoitu paljon vanhoja koulurakennuksia ja Harjunrinteen oppilasmäärän noustessa noin 150 oppilaalla tulevina vuosina remontille olisi tarvetta myös tällä koululla. Ongelmaksi on muodostunut kuitenkin valtion rahoitusosuuden puuttuminen.

Päivän varsinainen päävierailu tehtiin kuitenkin Lopen koulukeskukseen. 15 vuotta remontin alla olleen koulukeskuksen viimeinen kohde, B-talo valmistui keväällä ja nyt yläasteen ja lukion oppilaat ovat päässeet opiskelemaan uusissa tiloissa. Ministeri tutustuikin koulukeskuksen tiloihin ja uusiin ratkaisuihin opettajien ja oppilaiden johdolla.

Varsinainen vihkiäisjuhla pidettiin liikuntasali Elmolassa, johon mahtui yläasteen ja lukion oppilaiden ja henkilökunnan lisäksi joukko kutsuvieraita. Vieraiden joukossa oli muun muassa suuri joukko koulun entisiä opettajia ja kunnan entisiä ja nykyisiä päättäjiä ja luottamushenkilöitä. Virkkunen kiittelikin puheessaan kunnan opettajia, virkamiehiä ja luottamushenkilöitä vuosikymmenten panostuksesta sivistyksen ja opetuksen hyväksi.

– Juhla oli kokonaisuudessaan upea. Erityisesti mieltä lämmittivät lukion opiskelijoiden musiikki- ja tanssiesitykset ja ministerin puhetta kuuntelivat niin oppilaat kuin muutkin vieraat tarkkaavaisina. Hienoa, että saimme ministerin avaamaan uuden koulun ja samalla päättämään pitkän remontointiurakan, kertoi Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimiva Heinonen.

Kommentit