Timo Heinonen Kokoomusopiskelijoiden Talvikorkeakoulussa: ”Tarvitsemme kannustavan ja riittävän opintotuen”

Uutiset, sunnuntaina 22.03.2009

Kansanedustaja ja sivistysvaliokunna jäsen Timo Heinonen alusti entimmäisenä tämän vuoden kokoomusopiskelijoiden Talvikorkeakoulussa. Tuhatkuntalaisille puhunut Heinonen kävi tunnin puheenvuorossaan läpi valtakunnan politiikan ajankohtaisia aiheita ja erityisesti keskustelua ja kysymyksiä herätti yliopistouudistus sekä opiskelijoiden asiat työurien pidentämiseksi. Heinonen totesikin, että toimia tarvitaan niin työurien alkupäässä kuin loppupäässäkin.

– Opintotukikokonaisuus vaatii uudistamista. Tuen tullee olla tasoltaan riittävä, että se mahdollistaa töysipainoisen opiskelun. Mutta uudistuksessa tulee huomioida myös tuen kannustavuus, totesi Timo Heinonen kokoomusopiskelijoille ja kertoi itse olevansa valmis jopa luopumaan kokonaan opintotuen vapaantulonrajoista.

Heinonen totesi, että tärkeintä pitäisi olla vain sen miten opinnot etenevät eikä työnteosta opintojen edetessä tulisi rangaista. Huolen opintotuen tulevaisuuden mahdollisesta lainapainotteisuudesta Heinonen kuittasi toteamalla, että jos lainan painoarvoa lisätään tulee samalla myös kehittää lainaa opiskelijaystävällisemmäksi. Tämä tarkoittaisi toimia mm. lainanlyhestyn ja veroetuuksien suhteen.

Puheenvuorossaan kansanedustaja Timo Heinonen kävi läpi mm. yliopistouudista ja kertasi myös sähköisen viestinnän tietosuojalain yksityiskohtia ja väitteitä sekä valtiovallan talouden elvytystoimien kokonaisuutta.

Tämän vuotinen Tuhatkunnan Talvikorkeakoulu keräsi Riihimäelle kaksipäiväiseen seminaariin ennätysosanottajamäärän ja viikonlopun aikana Heinosen lisäksi opiskelijoille puhui mm. sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) poliittinen valtiosihteeri Antti Pelttari ja kokoomuksen EU-ehdokas Sofia Vikman.

Kommentit