Timo Heinonen: Kokoomuksen johdolla yksin peruskouluja on kehitetty 200 miljoonalla eurolla

Uutiset, keskiviikkona 02.03.2011

Kokoomuksen Osaamisen ja Sivistyksen Politiikkaverkoston puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen on ihmeissään keskustan ja pääministeri Mari Kiviniemen tämän viikkoisesta hyökkäyksestä oman nykyhallituksensa sivistyspolitiikkaa kohtaan. Heinonen ihmettelee pääministerin puheita ja politikointia lasten koulunkäynnillä.

– Kokoomuslaisen opetusministeri Henna Virkkusen johdolla on ensimmäistä
kertaa peruskoulumme historiassa ohjattu ikäryhmien pienentymisestä säästyneet rahat opetuksen laadun parantamiseen. Keskusta lupasi sen jo edellisessäkin hallituksessa yhdessä demarien kanssa, mutta silloin lupaus petettiin. Nyt kokoomuksen johdolla se toteutettiin, muistutti Timo Heinonen.

Perusopetus Paremmaksi POP -hankkeen rahoituksella on nykyhallituksen aikana käynnistetty yli 20 000 kerhoa, joissa mukana on yli 250 000 peruskoululaista, perusopetuksen luokkakokoa on pienennetty, rahaa on ohjattu erityis- ja tukiopetukseen ja Osaava -koulutuksen kautta opettajien täydennyskoulutukseen.

– Onko tämä kaikki jäänyt keskustalaiselta pääministeriltä huomaamatta? ihmettelee Heinonen.

Perusopetuksen lisäksi opetusministeri Henna Virkkusen johdolla on lisätty ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärää yhteensä noin 11 700 opiskelijapaikalla vuosina 2008-2010. Ja toteuttu mm. yliopistojen toivoma laaja yliopistouudistus ja lisätty yliopistojen rahoitusta.

– Kokoomus olisi halunnut myös lisätä peruskouluihin tasa-arvoa lisäämällä minimituntimäärää ja lisäämällä taito- ja taideaineita. Halusimme lisäksi lisää koululiikuntaa peruskouluun. Nämä kaikki tavoitteet keskusta romutti Kiviniemen johdolla. Voi vain kysyä millainen karhunpalvelus se oli suomalaisille lapsille, ihmettelee Heinonen ja toivoo, että keskusta hoitaisi tulevaisuudessakin vähemmän tärkeitä salkkuja hallituksissa.

– Kyllä näiden puheiden ja toimien jälkeen on vaikea ymmärtää keskustan intoa ottaa nyt itselleen opetusministerin salkku. Eiköhän nyt kannata ensin käydä vaalit ja katsoa mitkä puolueet hallitukseen tulevat, toppuuttelee Heinonen.

Eduskunnan sivistysvaliokunnassakin vaikuttavan Timo Heinosen mukaan sivistyspolitiikan keskiössä pitää jatkossakin pitää peruskoulu, mutta uudistaa myös varhaiskasvatus ja lukiokoulutusta. Myös ammattikorkeakoulutus kaipaa Heinosen mukaan lisäpanostuksia ja uudistuksia.

Kommentit