Juha Salo ja Timo Heinonen F-Cupin luokkavoittoon – Heinonen toivoo F-cupille Suomenmestaruusarvoa

Uutiset, lauantaina 26.02.2011

Karkkilan seudulla käyty F-cupin kolmas osakilpailu sai reittiä kiertämään myös viisinkertaisen suomenmestarin Juha Salon. Toyota Starletia kilpailussa kiidättänyt Salo kartanlukijanaan kansanedustaja Timo Heinonen otti luokkansa voiton. Yleiskilpailussa kaksikko sijoittui viidenneksi.

Viidentoista vuoden jälkeen kaksivetoisen Starletin ohjaimiin hypännyt Salo tempaisi pohja-ajan kilpailun avanneelle erikoiskokeelle, vaikka kuljettajan mukaan ajo oli enemmän tai vähemmän hakemista. Salo ei ollut tyytyväinen myöskään kahden seuraavan pätkän kulkuun.

– Kilpailun alku oli vähän sellaista tökkimistä. Kakkonen oli avauspätkään nähden ajettavaa tietä, jonka piti sopia meille, mutta se sujui todella huonosti. Huomasi selvästi, etten ollut testannut autoa tarpeeksi isolla tiellä, enkä tiennyt, miten auto käyttäytyy vitosen vauhdissa. Himmailin ihan suotta, Salo ruoski tauolla.

Rallin puolivälissä Salo ja Heinonen olivat yleiskilpailutuloksissa viidennellä sijalla. Matkaa johtaneeseen Timo Jaakonsaareen oli kertynyt 7,3 sekuntia. Luokassaan Salo oli toisena 3,1 sekuntia kärjestä.

– Ei minulla sellainen olo ole, että tietäisin sataprosenttisesti, mitä auton kanssa seuraavilla pätkillä pitäisi tehdä, mutta uskoisin kuitenkin pääseväni paremmin rytmiin kiinni, Juha tunnusti.

Salo lähti luokkavoittotaisteluun heti huollon jälkeen kaventaen ensin välimatkan Matti Nikanderiin 2,9 sekuntiin ja nousten viimeistä edellisellä pikataipaleella 4,6 sekunnin mitalla riihimäkeläisen edelle. Lopputuloksissa Salon voittomarginaaliksi tuli 17,4 sekuntia.

Yleiskilpailussa järjestävien seurojen kuljettajakaksikko, Salo – Heinonen, ei pystynyt vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin. Volvolla kilpaillut Jaska Nuorala kiiruhti rallin kuusi erikoiskoetta 16,6 sekuntia Starlet-kuljettajaa nopeammin.

– Huollon jälkeen saimme paremman rytmin päälle. Nelosella otimme edellä menevän kiinni ja jäimme siinä yleiskilpailun pohjista. Kahdella viimeisellä pätkällä oli varoituksia nopeissa kohdissa, joissa jouduin niin ikään pudottamaan vauhtia. Missään nimessä en ole pettynyt kilpailuun. F-cupissa taso on kova ja kuljettajat laskevat ilman nuottia todella lujaa. Pitää nostaa hattua heille ja olla tyytyväinen, että pärjäsin itsekin näin hyvin, Salo tiivisti.

– Täytyy muistaa, että lähdimme matkaan isolla numerolla (53), joten annoimme Juhan kanssa siinä osittain tasoitusta kärkipään kuljettajille. Luonnollisesti lähtöpaikat määräytyvät sen mukaan, miten on sarjassa menestynyt, joten nämä on niitä moottoriurheiluun kuuluvia juttuja, Heinonen luonnehti.

– Toki parilla ensimmäisellä erikoiskokeella näkyi, että Juha oli ensimmäistä kertaa kisavauhdissa tällä autolla. Hän on kuitenkin moottoriurheilussa huippuammattilainen ja tekee tosissaan kaiken, minkä tekee. Loppupätkillä hyökättiinkin sitten oikein kunnolla. Uskon, että viimeisen ek:n tutuilla kotiteillä minunkin piikkiin meni muutamat voitetut sekunnit, Timo sanaili.

”F-CUPILLE SM-ARVO”

Heinonen liputtaa vahvasti sen puolesta, että F-cup saisi ansaitsemansa rvostuksen ja sarjassa jaettaisiin myös suomenmestaruusmitalit.

– F-cup voisi hyvinkin olla toinen SM-arvoinen rallisarja Suomessa. Se ei millään tavalla kilpailisi nykyisen rallin SM-sarjan kanssa, joka on tehty maailmalle tähtääville, uusimmilla autoilla kilpaileville kuljettajille. Ratapuolellakin jaetaan useampia suomenmestaruuksia, joten miksei rallissakin. Nyt ryhdytään töihin F-cupin suomenmestaruusarvon puolesta, Heinonen vakuuttaa.

Vaikka Heinonen ottikin jo toisen voittonsa tämän vuoden puolella kakkoskuljettajan istuimella, keskittyy kansanedustaja nyt työhönsä eduskunnassa.

– Toivon, että saan jatkaa politiikassa tulevaisuudessakin ja kerätä sieltä niitä sulkia.

Kommentit