Timo Heinonen kiittää teatterin merkitystä kotikunnalleen – Satumaa ensi-iltaan Lopen Kesäteatterissa

Uutiset, lauantaina 28.06.2008

Ensi vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän Lopen Kesäteatterin kesä 2008 käynnistyi kesäkuun lopussa 28.6., kun tangomusikaali Satumaa sai ensi-iltansa. Taru Kivisen ohjaaman näytelmän menoa ei sade haitannut, kun lähes täysi katsomollinen yleisöä sai ihastella loppilaista osaamista katetussa katsomossa.

– Tutun hyvää Lopen kesäteatteria. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki esitykset on tullut katsottua ja useana vuonna vielä monta kertaakin. Tottakai Satumaa uppoaa suomalaiseen kesään ja kesäväkeen, totesi Timo Heinonen kotikuntansa kesäteatterin ensi-illan jälkeen.

Unto Monosen elämästä kertova näytelmä Satumaa onkin myynyt hyvin jo ennakkoon ja kesältä odotetaankin jälleen hyvää tulosta.

– Kesäteatterin merkitys kunnallemme on kiistaton. Bussilasteittain väkeä käy kesästä toiseen Lopella ja samalla monet muut hyvät matkakohteet saavat huomiota ja tulevat tutuiksi. Marskin Maja luonnollisesti ja myös Villa Vesper ovat suosittuja kohteita. Niin ja lukuisat kesätapahtumat Perunankukkapäivän johdolla. Kesästä kuntamme elää monessakin mielessä.

Kansanedustajan ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsenen Timo Heinosen kesää mahtuu monta muuta kesäteatteria. Teatterikausi käynnistyi jo kesäkuun alussa Heinolassa. Housut Pois -musiikali oli takuuvarmaa ammattilaistyötä.

– Yritän aina kalenteristani löytää tilaa hyville kesäteattereille. Tänäkin vuonna vielä Hollolaan olen menossa katsomaan Afrikan Morsianta kokoomuslaisten kanssa ja sitä ennen vielä käymme Turussa Yrittäjien kanssa teatteriretkellä ja yritän vielä löytää raon myös Orimattilan teatterille. Viime vuonna kävin siellä katsomassa Suomenhevosen ja tämän vuoden Tankki täyteenkin olisi hieno nähdä.

Kommentit