Design Ajan Koru suunnitteli ja toteutti – Timo Heinonen teetti Lopelle Perunankukka-korusarjan

Uutiset, maanantaina 30.06.2008

Hämeen Hattulassa toimiva perinteisekäs korupaja Ajan Koru suunnitteli kansanedustaja Timo Heinoselle oman Perunankukka -korusarjan. Aihe koruihin tuli Heinosen kotikunnasta Lopesta, joka on tunnettu maan parhaasta Lopen Perunasta.

– Ihastuin itse Liisa Vanhatalon koruihin ja idea omasta korusarjasta syntyi heti. Lähetin sitten Lopen Perunakirjan Liisalle ja nyt valmiina on upea sarja tinakoruja, kertoi Timo Heinonen.

– Aihe oli helppo keksiä. Minulle kotiseutu on aina ollut rakas ja tämä on minun pieni kunnianosoitus myös Lopelle – kotikunnalleni. Itse tulen käyttämään koruja lahjoina, mutta halusin myös niin, että koruja voi hankkia kaikki jotka niitä haluavat.

Korut valmistava Ajan Koru on perustettu vuonna Lahdessa 1960 ja tinakorujen valmistus alkoi jo vuonna 1967. Toiminta siirtyi Hattulaan vuonna 1970. Korujen suunnittelusta ja muotoilusta vastasi Tapani Vanhatalo vuoteen 1997 asti, tämän jälkeen tinakorujen suunnittelua ja valmistusta ovat jatkaneet hänen tyttärensä ja poikansa.

– Sarjassamme on nyt rintaneula, kaksi erikokoista riipusta, korvakorut ja pinssi. Korut ovat hämäläistä käsityötä ja ne eivät sisällä nikkeliä missään osassaan, kertoi Heinonen.

Ensimmäisen kerran koruja on saatavan luonnollisesti ensi viikonloppuna Lopen torilla Perunankukkapäivillä. Aivan ensimmäiselle korulle oli Heinosella luonnollinen saaja.

– No tietenkin halusin antaa ensimmäisen korun kirjastomme johtajalle Toivosen Tarjalle. Hän on tehnyt sellaisen elämäntyön jo nyt kotiseutumme eteen, että valinta oli helppo. Ensimmäisen pinssin annan lauantaina Kontron Onnille. Hän on taas tehnyt upeaa työtä perunamme mainostamiseksi omalla Perunankukka-tapahtumalla. Tällaisen tapahtuman Lopen peruna ansaitsee.

Korujen myynnistä vastaa Lopen Kokoomus ry ja koruja on mahdollista tilata myös Heinosen kotisivuilta osoitteesta www.timoheinonen.fi.

Kommentit