Timo Heinonen kannustaa ministereitä tarttumaan Varusmiesliiton esitykseen – Ennakkoäänestys mahdolliseksi sotilaskodeissa

Uutiset, keskiviikkona 31.01.2018

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen (kok) kannustaa oikeusministeri Antti Häkkästä ja puolustusministeri Jussi Niinistöä tarttumaan Varusmiesliiton ehdotukseen minkä mukaan sotilaskodeille annettaisiin lupa ennakkoäänestysten järjestämiseen.

-Minusta esitys on niin hyvä, että lainmuutokseen kannattaa ryhtyä. Lakia pitää muuttaa niin, että sotilaskodeissa voitaisiin ennakkoäänestys järjestää vaikka ne eivät olekaan yleisesti avoimia. Itse uskon, että Puolustusvoimillakaan ei ole mitään tätä vastaan, totesi Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen.

Kuvituskuva: Sotilaskoti

Uudistuksen on arvioitu kasvattavan nuorten äänestysaktiivisuutta ja lisäksi varusmiespalvelusta suorittava saattaa viettää vaalipäivän myös palveluksessa.

-Minusta on tärkeä varmistaa, että kaikilla on mahdollisuus äänestää ja nyt se ei välttämättä ainakaan helposti toteudu.

Sairaaloilla ja vankiloilla on jo nyt erityisluvat ennakkoäänestysten järjestämiseen ja Varusmiesliitto on esittänyt vastaavaa nyt suljetuilla alueilla sijaitseville sotilaskodeille.

-Toivottavasti ministerit tarttuvat asiaan ja muutos saataisiin jo tulevaan vaaliruuhkaan voimaan, totesi Timo Heinonen viitaten maakunta-, eduskunta- ja europarlamenttivaaleihin.

 

Kommentit