Timo Heinonen: Mopoautot korvataan vuoden päästä turvallisemmilla oikeilla autoilla

Uutiset, keskiviikkona 24.01.2018

Kokoomuksen kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnassakin varajäsen Timo Heinonen on tyytyväinen LVM kertomasta tiedosta, että selvitystyö on johtamassa nyt siihen, että vaaralliset mopoautot voidaan korvata oikeilla nopeusrajoitetuilla autoilla. Lainsäädäntö on tarkoitus saada kuntoon niin, että alle 18-vuotiaat voisivat ajaa uusilla autoilla 1.1.2019 alkaen.

-Tämä on hieno ja odotettu uutinen. Olin varma, että liikenneministeri Anne Berner tämän hoitaa kuntoon kun hän toimeen tarttui. Moni perhe on odottanut tätä ja nyt heille on kerrottavana turvallisia ja hyviä uutisia, kommentoi Timo Heinonen ratkaisua. Heinonen on yhtenä ollut ajamassa uudistusta jo pitkään.

Bernerin johdolla LVM teki yhdessä Trafin kanssa selvityksen nopeudeltaan rajoitettujen henkilöautojen käyttöönotosta. Uudistuksessa henkilöautot muokataan ajoneuvoluokkaan T1 ja samalla määritellään nopeudeltaan rajoitettujen henkilöautojen maksiminopeus ja muut ajoneuvoja ja nopeudenrajoittimia koskevat tekniset vaatimukset.

-Näin siis nuori saa käyttöön oikean auton missä on turvatyynyt ja lukkiutumattomat jarrut ja varmasti luistonestot yms. Ja myöhemmin kun nuori täyttää 18 vuotta ja saa oikean ajokortin, niin rajoitin voidaan poistaa ja auto ottaa normaaliin käyttöön, kertoi Heinonen.

Asia lähti etenemään lopulta reippain askelin kun EU:sta muutokselle näytettiin vihreää valoa.

-Toivotaan, että valmistelu ja lain eduskuntakäsittely menee aikataulussa ja mopoautot saadaan historiaa 1.1.2019. En usko, että sen jälkeen kukaan enää mopoautoa nuorilleen ostaisi kun oikean paljon turvallisemman ja rajoitetun auton saisi käyttöön samalla tai jopa halvemmalla hinnalla.

Tagit: mauto, mopoauto,

Kommentit