Timo Heinonen: Kaikki veteraanit pääsevät lopulta samalle viivalle

Uutiset, keskiviikkona 29.08.2018

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on tyytyväinen, että rintamaveteraanien kotipalvelut paranevat. Rintamaveteraanien neuvottelukunnassakin vaikuttava Heinonen on tehnyt pitkään työtä, että kaikille sotiemme veteraaneille voitaisiin jo taata samat ja riittävät palvelut.

-Rintamaveteraaneille mahdollistetaan nyt samat kotona asumista tukevat palvelut kuin sotainvalideille. Päätös varmistaa rintamaveteraanien palveluiden yhdenvertaisuuden kotipaikasta riippumatta, toteaa Timo Heinonen.

Rintamaveteraaneilla on oikeus palveluihin ja kunnilla on oikeus laskuttaa kustannukset Valtiokonttorilta vastaavasti kuten sotainvalidienkin osalta. Lainvalmistelu aloitetaan välittömästi ja lainmuutosten on tarkoitus tulla voimaan marraskuun 2019 alussa.

– Tämä on arvokas ja tärkeä päätös. Täytyy sanoa, että tuli helpottunut olo kun vihdoin tässä onnistuimme. Sotiemme veteraanit ja heidän puolisonsa ovat jo hyvin iäkkäitä ja he kaikki tarvitsevat koko ajan enemmän hoitoa ja hoivaa. Meidän on kannettava heistä huoli viimeiseen iltahuutoon asti ja onneksi nyt lopulta tämä päätös syntyi, iloitsi Heinonen.

 

Kommentit