Euroopan Komissio suosittaa kellojen siirrosta luopumista – ”Näin tulee tapahtumaa”

Uutiset, perjantaina 31.08.2018

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on tyytyväinen EU Komission tuoreeseen päätökseen missä se esittää Euroopan unionin jäsenmaille kellojen siirrosta luopumista. Heinonen on tehnyt asiasta ensimmäisen esityksensä jo vuosia sitten ja nyt Anne Bernerin tartuttua esitykseen ja kansalaisaloitteen sitä vauhdittaessa homma on etenemässä.

-Voisi hyvin sanoa, että uuvutustaistelu tämä on ollut. Itse alusta asti luotin siihen, että jossain vaiheessa saamme tämän maaliin. Isoin kiitos kuuluu kyllä liikenneministeri Anne Bernerille joka lähti asiaa viemään lopulta eteenpäin ja myös kansalaisaloitteen tekijöille ja meille kaikille allekirjoittajille. Demokratia näyttää toimivan, iloitse kansanedustaja Timo Heinonen.

EU komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kertoi asiasta  ZDF:lle.

-Teimme kyselyn, johon miljoonat vastasivat. Heidän mielestään tulevaisuudessa kesäajan pitäisi olla ympärivuotinen, ja näin tulee tapahtumaan, Jean-Claude Juncker lupasi.

EU-komission kyselyyn vastanneista yli 80 prosenttia kannattivat luopumista kellojen kääntelystä kahdesti vuodessa. Komissio tekee  lopullisen päätöksensä asiasta tänään.

Kommentit