Timo Heinonen kahvitteli ja kuunteli Mikkelin Kokoomuksen kunnallisvaalistartissa

Uutiset, lauantaina 20.09.2008

Mikkelin kokoomuksen kunnallisvaaliehdokkaat olivat tavattavissa kauppatorilla lauantaina 20. syyskuuta koko päivän. Yli 80 ehdokkaan joukosta paikalla nähtiin edustava joukko mikkeliläisiä ehdokkaita paikallisten kansanedustajien Lenita Toivakan ja Olli Nepposen johdolla. Kokoomuksen nuorin kansanedustaja Timo Heinonen vieraili myös kokoomusteltalla ja väkeä riitti.

– Samaan aikaan torilla oli myös muita puolueita omien telttojensa kanssa. Täytyy kyllä olla iloinen, että täälläkin kokoomus erottui joukosta iloisuudellaan ja eloisuudellaan ja ennen muuta väkimäärällä. Osa teltoista oli lähes tyhjiä ja gospellaulu tai harmonikan soitto meni melkein tyhjille korville, kertoi Timo Heinonen Mikkelin tunnelmista.

Heinonen oli erityisen tyytyväinen siihen, että Mikkelissä ja koko Etelä-Savossa on ehdokkaiksi saatu erittäin hyvin nuoria. Marianne Kuukkanen, Anna-Liisa Räsänen ja Elina Hölttä ahkeroivatkin koko päivä kokoomusteltalla.

– Toivon todella että näistä nuorista mahdollisimman moni pääsisi aina valtuustoonkin asti ja ainakin hyville lautakuntapaikoille. Monella nuorella olisi paljon annettavaa muuallekin kuin nuorisolautakuntaan yhtään väheksymättä sitäkään paikkana. Mutta esimerkiksi sivistys- tai teknisessälautakunnassakin olisi hyvä saada kuuluviin nuortenkin ääni, kannusti Heinonen valitsemaan nuoria myös tärkeille paikoille.

Intoa uusilla ehdokkailla

Kokoomuksen teltalla Mikkelin torilla kampanjoi myös suuri määrä ensikertalaisia kunnallisvaaliehdokkaita. Tunnelma olikin kannustava ja moni hyvin innoissaan kunnallisvaaleista.

– Eräskin rouva tuli sanomaan, että hieman hirvitytti tämä torille tulo ja itsensä mainostaminen. Nyt hän totesi parin tunnin jälkeen, että eihän tämä olenkaan vaikeaa ole, hymyili Timo Heinonen joka urakoi Mikkelissä koko viikonlopun myös SM-Vaakuna Rallin parissa.

Lokakuun kunnallisvaaleissa Mikkelissä enemmän ehdokkaita kuin neljä vuotta sitten. 329 ehdokkaan joukosta 82 on kokoomuslaisia.

– Näyttää todella hyvältä, että Mikkelissäkin kokoomus tullee voittamaan kuntavaalit. Tällä innolla kun viimeinen kuukausi tehdään töitä eikä vain ruikuteta niin tulos on jo varma, totesi Heinonen.

– Esimerkiksi jääkiekkovalmentaja Risto Dufvan mukana olo on erittäin positiivista ja tietenkin uskon, että Lenita (Toivakka) ja Olli (Nepponen) tulevat keräämään hyvin ääniä. Ja nuorista eduskuntavaaleissakin hienon tuloksen tehnyt Marianne Kuukkanen. Tässä nyt vain muutama nopeasti.

Kommentit