”Yrittäjien tilanne selkeytettävä heti” Heinonen luopuisi perintöverosta

Uutiset, keskiviikkona 17.09.2008

Kansanedustaja Timo Heinonen toivoo, että eduskuntakäsittelyssä torsoksi muotoutunut yritysten ja maatilojen sukupolvenvaihdoksien helpottamisen tähdännyt perintöveron kevennysesitys vedettäisiin pois käsittelystä. Ongelman ratkaisuksi Heinonen esittää perintöveron yleistä alentamista ja lähisukulaisten osalta perintöverosta voitaisiin Heinosen mukaan luopua kokonaan.

– Itse uskoin, että hallituksen esityksellä olisi ollut tavoitteen mukaiset vaikutukset. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että eduskuntakäsittelyssä ja esityksin tarkistuksissa mennään väärään suuntaan. Oma lääkkeeni on esityksen poisveto ja korvaaminen lähisukulaisten perintöveron luopumisella, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen kimurantiksi muotoutuvaa tilannetta.

– On iso vaara, että nyt hyvää tähtäävä esitys muuttuu itseasiassa tavoitteensa kannalta negatiiviseksi.

Heinonen toivoo, että hallitus ottaa asian vielä uudelleen pohdintaan ja lähtökohtana pidettäisiin tavoiteta perintöverosta luopumiseksi.

– Aiemmilla päätöksillämme perinnöistä jo nyt 75 prosenttia on verosta vapaita. Paras ratkaisu tilanteen korjaamiseksi on nyt vapauttaa verosta myös tuo viimeinen neljännes rintaperillisten osalta.

Hallitusohjelmassa päätettiin jo keväällä 2007, että yritysten sukupolvenvaihdosten helpottamiseksi perintö- ja lahjaverosta luovutaan yritysten tuotannolliseen toimintaan liittyvän omaisuuden osalta.

– Itse puhuin asiasta varsin paljon vaalien alla ja vaalikampanjassani. Olin tyytyväinen hallitusohjelmakirjaukseen ja nyt tuo tavoite täytyy lunastaa.

Kokoomuksen tavoite on poistaa perintöverotus asteittain kokonaan.

Kommentit