Timo Heinonen IL:n puhetilaston kärkiryppäässä – ”Kun töissä käy ja viihtyy, niin se näkyy”

Uutiset, perjantaina 13.01.2012

Iltalehden tuore tilasto eduskunnan suuren salin puheenvuoroista paljasti sen, että kansanedustaja Timo Heinonen kuuluu eduskunnan ahkerimpaan joukkoon. Kokoomuksen toisen kauden kansanedustaja on 200 kansanedustajan joukossa seitsemäntenä heti Ben Zyskowiczin takana. Heinonen jättää taakseen mm. perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ja kaikki muutkin puoluejohtajat.

– No ei tällainen tilasto tietysti kaikkea kerro. Mutta eduskunnan täysistunnot on tärkeä paikka demokratian kannalta ja asioiden hoitamisen kannalta ja itse pidän sitä tämän työn keskiössä valiokuntatyön rinnalla, kommentoi Timo Heinonen Iltalehden 13.1.2012 julkistamia tilastoja.

Heinonen totesi, että yleispoliitikkona hän on pitänyt päättyneen vuoden aikana puheenvuoroja laajasti eri poliitikan osa-alueilta. Pääpaino on ollut ulko- ja turvallisuuspolitiikan lisäksi sivistyspolitiikassa, urheilussa ja kulttuurissa sekä ympäristöpolitiikassa.

– Tämä kertoo osaltaan siitä, että käyn töissä ja teen työni suurella sydämellä. No se sitten näkyy ehkä kulkemisessa, mutta jos työnteko näkyy niin se saa näkyä, totesi Heinonen ja viittasi kommentillaan siihen, että hänelle kertyy myös matkakustannuksia Hämeen maakunnan ja eduskunnan väliltä.

– Ne ovat työntekemisen normaaleja kustannuksia. Puhelinta käytän aina kun on tarve. Niin myös nettiä ja kuljenkin. Työnteosta en ole valmis tinkimään ja se saa sitten näkyä puhelinlaskussa tai matkakuluissa, totesi Heinonen ja jatkoi, että itse olisi enemmän huolissaan siitä, että eduskunnassa ei käytäisi.

Heinosen edellä eduskunnan aktiivisimpien puhujien listalla on vain Mika Niikko (138 puheenvuoroa vaalikauden aikana), Mauri Pekkarinen (137), Markus Mustajärvi (117), Vesa-Matti Saarakkala (98), Ari Jalonen (92) ja Ben Zyskowicz (92). Timo Heinoselle puheenvuoroja on keväästä kertynyt 90.

– Puhuin vain silloin kun asiaa. Mutta jos joku sanoo, ettei viime vuonna ollut puheisiin ja tekoihin aihetta niin kyllähän hän puhuu vähintääkin muunneltua totuutta. Jos ajattelee hallitusohjelman käsittelyä, välikysymyksiä, budjettikeskusteluja jne. Puhumattakaan Euroopan talouskriisin keskusteluista ja muista. Kyllä siitä 50 tärkeää puheenvuoroa pitäisi jokaisen saada kasaan, laskeskeli Heinonen.

Timo Heinosen mukaan kansanedustajan työtä on vaikea arvioida millään mittareilla. Suuri osa työstä tehdään valiokunnissa ja medialta ja yleisöltä piillossa.

– Mutta en sitä ymmärrä, että joku väheksyy eduskunnan täysistuntoa. Se on Suomen tärkein keskustelun paikka, kun kyse on Suomen asioista, totesi Heinonen.

Listan häntäpäässä alle kymmenen puheenvuoron pitäjinä on 15 kansanedustajaa. Seitsemän vähiten puhunutta on Leena Harkimo (6 puheenvuoroa vaalikauden aikana), Mikael Jungner (6), Aino-Kaisa Pekonen (6), Johanna Jurva (5), Silvia Modig (5), Laila Koskela (4) ja Teuvo Hakkarainen (3)

Kommentit