Sauli Niinistö villitsi Hämeessä – Kolmessa tilaisuudessa yhteensä yli 1000 ihmistä

Uutiset, tiistaina 10.01.2012

Presidenttiehdokas Sauli Niinistön Hämeen kiertue alkoi tammikuun 9. päivänä väkiriemukkaissa merkeissä Riihimäen Cafe Niinistössä. Ennen kuin itse presidenttiehdokas oli ehtinyt paikalle, Cafe Niinistö oli jo
täyttynyt innokkaista kannattajista ja ehdokas saapui paikalle tilaisuutta juonnellut kansanedustaja Timo Heinonen joutui toivomaan sovun tilaa.

– Näissä Niinistö tilaisuuksissa on se huono puoli, että emme voi millään taata kaikille istumapaikkaa. Mutta tiivistetään hieman niin mahtuvat kaikki tuulikaapista ja ikkunan takaakin sisään, nauratti Timo Heinonen kuitenkin tosissan toivoen yleisöä.

Niinistön puheen päätteeksi presidenttiehdokas julkisti jälleen yhden vahvan suomalaisen teon. Riihimäellä se oli maailman kuulu perinteisekäs Joutsen Finlans. Riihimäkeläinen perheyritys Joutsen Finland halusikin antaa Niinistölle matkaan tyylikkään Joutsen-takin, jonka ensiversio 60-luvultakin oli näytillä. Tuolla takilla Pihkala aikanaan hiihti läpi Grönlannin ja siitä alkoi Suomen Höyhenin untuvatakkitarina joka jatkuu tänään Joutsen Finlandina. Lopuksi Niinistö pääsi jakamaan nimikirjoituksia ja vaihtamaan sanasen innokkaimpien kannattajien kanssa.

Niinistö tukki myös Hämeenlinnan kävelykadun

Hämeen kiertue jatkui Riihimäeltä Hämeenlinnaan, kävelykatu Reskalle, jonne Niinistöä oli saapunut kuuntelemaan runsasväkinen ihmisjoukko. Arvioiden mukaan yli viisisataapäinen kuulijakunta saikin Reskan tukkoon. Tarjolla oli Cafe Niinistön tapojen mukaisesti kahvia ja pullaa. Puheen päätteeksi hän rohkaisi hämeenlinnalaisia kuulijoitaan tulemaan juttelemaan.

– Olen se pienenpuoleinen ruskeatakkinen mies, letkautti Sauli Niinistö puheensa lopuksi ohjeen tulla juttusille. Ja hetkessä hänen ympärillä oli jälleen innokkaita kättelijöitä ja nimikirjoituksien odottajia.

Päivän kiertue päättyi Forssan Cafe Niinistöön, jossa Sauli Niinistön puheen lisäksi päästiin nauttimaan musiikkiesityksistä. Forssa ei tehnyt poikkeusta väenpaljouden suhteen, vaan tupa oli jälleen täynnä innokkaita kuuntelijoita. Päivä oli jälleen hyvä – ihmisten määrästä ja innokkuudesta saattoi todella huomata vaalien lähestyvän.

Kommentit