Timo Heinonen ihasteli Suviseuroja kotikuntansa Räyskälässä – ”Tällaiset tapahtumat vahvistavat lentokenttämme tulevaisuutta”

Uutiset, perjantaina 29.06.2012

Lopen kunnanhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen sai vierailla kotikunnassaa Lopella järjestetyillä Suviseuroilla kahteenkin eri otteeseen. Jo ennen virallisia avajaisia torstai-iltana Heinonen sai tutustua alueeseen ja tapahtuman toteutukseen aattoillan tilaisuuksissa ja sitten perjantaina aamusta olla virallisissa Suviseurojen avajaisissa.

– Olemme tällaisia tapahtumia pitkään toivoneet Lopelle. Räyskälämme on aikanaan isännöinyt mm. kahteenkin eri otteeseen jättisuuria Maatalousnäyttelyitä ja myös moottoriurheilutapahtumia lentokilpailujen lisäksi. Nyt Suviseurat tuovat meille jopa yli 70 000 uutta vierasta ja kyllä tällaisen tapahtuman järjestelyt ovat huikeat, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen kertoi nuorena poikana aikanaan olleensa Räyskälän Maatalousnäyttelyissä mukana kuvaajana, mutta nyt hän katseli toista suurtapahtumaa hieman toisenlaisesta vinkkelistä.

– Kyllähän meille on erittäin tärkeää, että Loppi tulee yhä paremmin tutuksi ja tunnetuksi. Olen varma, että tästäkin porukasta ainakin osa ihastuu kuntaamme niin paljon, että tonttikauppaakin voidaan tänä kesänä vielä viritellä. Itseasiassa tänäänkin mm. Kormun tonteista juttelimme Suviseuroilla, kertoi ja toivoi Heinonen.

– Myös suurtapahtumat osaltaan vahvistavat lentokenttämmekin tulevaisuutta. On tärkeää, että kenttää voidaan kehittää ja tällaiset tapahtumat osaltaan luovat perustaa mm. uuden infranrakentamiselle, mikä sitten tukee myös itse lentokenttä- ja harrastustoimintaakin.

Suviseurat on Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, joka kokoaa 65 000–70 000 kävijää. Tapahtuma on vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen kesäjuhla. Suviseuroja on järjestetty vuodesta 1906 lähtien. Suviseurat järjestetään joka vuosi eri paikkakunnalla, joten järjestelyvastuu vaihtuu vuosittain ja mahdollisimman monelle tarjoutuu tilaisuus päästä osallistumaan tapahtumaan.

– Talkoointo oli aivan poikkeuksellista. Tapahtuman omassa työvoimatoimistossa kaiken ikäiset hakivat itselleen talkoovuoroja. Kuulemma lähes 10 000 talkoovuoroa oli jaossa. Ja kyllä aikalailla sykähdyttävää oli nähdä toista sataa metriä pitkä jäätelöteltta tai vielä tuplaten pidempi ruokateltta ja kaikki muu, ihasteli Timo Heinonen.

Heinoselle järjestyi mahdollisuus päästä yksin tutustumaan myös tapahtuman taustatyöhön. Liikenteenohjaus ja kentän täyttö tapahtui tarkassa valvonnassa.

– TV-monitori kuvasi koko ajan kenttää joka täyttyi tasaiseen tahtiin. Torstaina illalla oli paikalla 30 000 vierasta ja kenttä täyttyi. Paikalle odotettiin jopa yli 10 000 asuntovaunua, asuntoautoa ja telttaa. Lauantaina sitten kaiken pitäisi olla huipussaan, kertoi Heinonen näkemästään.

– Tottakai avajaiset perjantaina olivat hieno kokemus myös. Haluan vielä toivottaa kuntamme puolesta kaikki Suviseurojen vieraat Lopelle tervetulleiksi. Olemme kertakaikkiaan ylpeitä, että olette valinneet seurapaikaksemme Räyskälämme, kiitteli Timo Heinonen.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen suviseurat järjestetään Lopella Räyskälän lentokentällä 29.6.–2.7.2012.

– Menkään tai tulkaa ihmeessä katsomaan ja kokemaan tämä tapahtuma Lopella. Tapahtumaan on kaikille vapaapääsy ja kyllä tällainen kannattaa ainakin kerran kokea ja miksei useamminkin, toivotti Heinonen kaikki tervetulleiksi myös päivävierailulle Lopelle ja muistutti, että samaan retkipäivään voi yhdistää helpolla vaikkapa Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalla vierailun ja Kartanoputiikki Punaiseen tupaankin tutustumisen.

– Lopella toki riittävää koettavaa ja nähtävää pidemmäksikin aikaa, mutta päiväretkelle nyt alkuun, kannusti Timo Heinonen ja kertoi parhaillaan ajelevansa Lopelta kohti Ypäjää seuraamaan kuntaministeri Henna Virkkusen kanssa Finnderby-ratsastuskilpailuja.

– Juu, mukana päivä tässä jatkuu. Nyt pääsen Hennan (Virkkusen) kanssa nautiskelemaan vielä upeasta hevostapahtumasta.

Kommentit