Henna Virkkunen ja Timo Heinonen jakoivat mitalit – Suomen Junioreille PM-hopeaa Finnderbyssä

Uutiset, perjantaina 29.06.2012

39. Finnderby kisataan Ypäjällä Suomen Hevosopistolla kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kuntaministeri Henna Virkkunen ja kansanedustaja ja Valtion Liikuntaneuvoston jäsen Timo Heinonen seurasivat kilpailuja perjantaina ja jännitys oli huipussaan, kun maamme nuoret ratsastajat kisasivat junioreiden esteratsastuksen Pohjoismaiden mestaruudesta. Ruotsin joukkue voitti lopulta kilpailun ylivoimaisetsi puhtaalla suorituksella ennen hopealla ratsastaneita suomalaisratsastajia. Suomen hopeajoukkueessa ratsastivat Eveliina Talvio, Emma Tallberg, Julia Sjöman ja Stefanie Andersin.

– Oli kyllä hieno kilpailu ja nuori joukkueemme ratsasti todella mallikkaasti, kertoi Timo Heinonen kotimatkaltaan Forssasta.

Kuntaministeri Henna Virkkusen kanssa Pohjoismaiden mestaruusmitalit jakanut Heinonen olikin kilpailuun tyytyväinen.

– Ruotsin joukkue oli jo tässä sarjassa konkariporukka. Ja se näkyi ja he kyllä hallitsivat kilpailua tottakai. Mutta kyllä meidän nuori edustusjoukkueemme kisasi myös todella hienosti. Hetkittäin oli vaikeaa, mutta tytöt eivät antaneet periksi. Se on hatunnoston arvoinen suoritus ja tottakai PM-hopea lopulta huikea suoritus, kehui Timo Heinonen, joka itsekin on aikuisiällä innostunut ratsastuksesta.

– Itse odotan jo omaa derbyämme. Tallimme väki kisaa aina tässä heinäkuun puoliväkissä Timon Törpöstä eli meilläkin päästään kilpailun makuun, nauroi Heinonen, joka on kiivennyt hevosenselkään jo yli 10 vuoden ajan.

Finnderby jatkuu sunnuntaihin

Finnderby jatkuu lauantaina kun Ypäjällä kisataan mm. kansainvälisen estekisan GP-luokka ja nuorten ratsastajien joukkuemestaruus. Myös kenttäkilpailu huipentuu lauantaina maastokokeeseen, ja kouluradoilla kisataan mm. isojen ja pikkuponien mestaruuksista. Kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina vielä kilpaillaan kouluradalla vapaaohjelmat ja kilpailu päättyy kansalliseen GP-luokkaan. Esteradalla ohjelmassa on mm. junioreiden ja nuorten henkilökohtaiset mestaruudet. Tapahtuman päätteeksi nähdään iltapäivällä perinteinen Finnderby-luokka vaativine erikoisesteineen.

– Valitettavasti en enää muina kisapäivinä tällä kertaa Finnderbyyn ehdi. Olisi ollut hieno nähdä jälleen sunnuntain kovimmatkin taistelut. Hieman jo juttelimme, että ensi vuonna tapahtuma pitää laittaa ajoissa kalenteriin ja ehtiä niin olla paikalla vielä sunnuntainakin, kertoi Timo Heinonen, joka ajeli Ypäjältä vielä illaksi kotikuntaansa Lopelle Valkeat yöt -soutelutapahtumaan.

Heinonen viikonloppu menee eri kesätapahtumissa ja heti lauantaiaamuna hän suuntaan Lopen torille uuden perunan markkinoille – Perunankukkapäiville.

– Hennakin (Virkkunen) kertoi menevänsä huomenna markkinakierrokselle. Hän suuntaa vuorostaan Pohjanmaalle, paljasti Timo Heinonen.

Kommentit