Timo Heinonen Heinolassa: Junayhteys Heinola-Lahti-Henna loisi alueelle uutta elinvoimaa

Uutiset, sunnuntaina 24.02.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen osallistui viikonloppuna Heinolassa järjestettyyn Jään ja Valon -ulkoilmatapahtumaan. Heinolan Kokoomuksen teltalla montaa kävijää huoletti lääkäripalveluiden tulevaisuus, mutta myös Päijät-Hämeen ja erityisesti Itä-Hämeen vetovoima. Samojen haasteiden kanssa näyttää tällä hetkellä painivan kaikki Päijät-Hämeen ja myös Kanta-Hämeen kaupungit ja kunnat. Lääkkeeksi hyvien peruspalveluiden lisäksi Heinonen nostaa hyvät julkiset liikenneyhteydet.

-Esitykseni maakuntajunan, taisin puhua työnimellä Ilves Junan, saamiseksi Heinolan, Lahden ja Orimattilan Henna välille oli huomioitu. Useampi ajatusta kiitteli ja toivoi minun tapaan sen etenemistä. Olen varma, että tämä vahvistaisi näiden seutukaupunkien vetovoimaa ja elinvoimaa Lahden lähellä merkittävästi. Tässä kannattaisi tehdä pilottihanke, sillä muutaman vuoden päästä VR:n henkilöliikenne EU:n edellyttämänä jokatapauksessa avautuu kilpailulle. Tämä Ilves-reitti olisi hyvä kokeilu ja varmasti sellainen mikä toimisi, totesi Timo Heinonen Heinolan tilaisuuden jälkeen.

Heinonen kertoi ihmisten toiveiden muuttuneen varsin nopeastikin. Aiemmin monet haaveilivat isosta tontista ja isosta talosta ja pihasta. Nyt Heinosen mukaan nuorten aikuisten ja perheiden kiinnostus on entistä vahvemmin helpommassa asumisessa ja siinä tärkeässä osassa myös rautatieyhteydet.

-Heinolan seudulla on yrityksillä myös tarpeita saada työvoimaa ja uskon, että junaliikenne olisi tässäkin yksi ratkaisunavain. Juna myös avaisi nuorille mahdollisuuksia asua Heinolassa ja käydä esimerkiksi opiskelemassa Lahdessa tai oikorataa pitkin myös Helsingissä.

Heinolan Jään ja Valon -juhlassa talvipäivästä nautti suuri määrä ihmisiä ja rantaan rakentui taitavissa käsissä useampia upeita jääveistoksia. Veistokset loistivat illan pimetessä upeina talvipakkasessa.

-Keskusteluissa oli esillä myös autoilu ja liikenne. Tämä on juuri sellaista seutua missä kavahdetaan näitä SDP:n ja Vihreiden puheita yksityisautoilun rajoittamisesta ja jopa bensa- ja diesel-autojen kieltämisestä, totesi Heinonen ja sanoi myös soten, Heinolan seudun lääkäripalveluiden ja ammattikoulujen lähiopetuksen puhuttaneen Kokoomuksen teltalla pysähtyneiden keskuudessa.

 

Kommentit