Timo Heinonen: Heinola ja Vierumäki tärkeä saada junien henkilöliikenteen piiriin

Uutiset, perjantaina 05.04.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Timo Heinonen osallistui perjantaina 5.4.2019 Heinolan Kuukausimarkkinoille. Aurinkoinen sää suosi markkinoita ja keskustelu kävi vilkkaana. Heinosen esitys junien henkilöliikenteen avaamisesta Heinolaan myös puhutti useampia.

-Esitykseni Heinola-Lahti-Henna -Ilves-junasta puhutti. Tätähän on pitkään pohdittu ja minusta nyt on oikea ja viimeinen hetki saada tämä myös toteutettua. Myös Vierumäki tarvitsee hyvät yhteydet, kertoi Timo Heinonen matkalla Heinolasta Hartolaan.

Heinonen kertoi tavanneensa myös ns. Duo-junaprojektin johtoa ja uskoo ratkaisun löytyvän kun henkilöliikenne avataan kilpailulle.

-Jo tätä ennen tämä olisi luonteva paikka pilotoida tällaista seutujunaa. Tässä pitää nyt etsiä hanke millä pilotointi saataisiin liikkeelle mahdollisimman pian. Uskon, että Itä-Hämeen vetovoima kasvaisi tätä kautta ja myös yritysten tilanne paranisi, esitti Heinonen.

Heinonen kertoi myös Vierumäen tulevaisuuden olleen muutamassa keskustelussa esillä ja myös liikunnan lisääminen kouluihin, mutta myös kaikkien suomalaisten arkeen.

-Kyllä Liikkuva koulu pitää saada nyt varhaiskasvatukseen ja myös toiselle asteelle. Mutta tästä pitää edetä kohti liikkuvaa elämäntapaa, hahmotteli Heinonen ja kertoi olevansa valmis lisäämään myös peruskoulun liikuntatuntien määrää.

Heinosen kampanjapäivä vie Heinolasta Hartolaan ja sieltä Sysmään ja Asikkalaan. Pitkä päivä päättyy Pizzaa ja Politiikkaa -nuorteniltaan Heinosen kotikunnassa Lopella.

Kommentit