Timo Heinonen Hattulan Kokoomuksen syyskokouksessa: Veronkorotusten aika ei ole nyt

Uutiset, perjantaina 04.12.2009

Kansanedustaja Timo Heinonen päätti eduskuntaviikon tällä kertaa perjantai iltana Kanta-Hämeeseen Hattulan Kokoomuksen syyskokoukseen ja pikkujoulujuhlaan. Inkalan Kartanossa Heinonen kertoi politiikan viikon ajankohtaisista asioista ja myös hieman maamme tulevaisuudesta. Heinonen totesi, että olisi epärehellistä väittää, että veronkorotukset eivät olisi edessämme.

– Veroasteemme tulee nousemaan aivan varmasti ja se koskettaa meitä kaikkia suomalaisia. Mutta nyt ei ole oikea aika koskea esimerkiksi pääomaveroon tai työnverotukseen. Niiden aika on sitten kun nousu vetää ilman valtaisaa elvytystäkin, totesi Timo Heinonen.

Heinonen kertoi esimerkkejä tuloksekkaasta elvytyksestä. Ilman Euroopan kärkipäähän sijoittuvaa elvutyspolitiikkaa maassamme olisi nyt jopa 100 000 työtöntä vielä nykyistäkin enemmän ja asuntotuontanto oli romahtanut täydellisesti.

– Elvytyksen ansiosta pääsemme tänä vuonna asuntotuotannossa lähelle viime vuoden lukuja. Itseasiassa nyt pudotusta tullee noin 10 prosenttia, kun ilman elvytystoimia olisi miinus ollut 45 prosenttia. Tämä on yksi hyvä esimerkki onnistuneesta elvytyksestä, kertoi Heinonen ja mainitsi myös tuloveronkevennyksen toimineen hyvin kotimaan markkinoiden suhteen.

– Helpolla ei uskoisi, että tällaisen taantuman aikaan vähittäiskaupan myynti voisi kasvaa. Niin kävi kaikesta huolimatta viime kesäkuussa esimerkiksi, kertoi Heinonen ja painotti, että elvytystä on nyt tärkeä jatkaa ja tehostaakin tarpeen mukaan. Irtaantumisstrategioiden aika ei ole vielä.

Timo Heinonen muistutti samalla, että maamme taloutta tulee hoitaa uskottavasti. Luottoluokituksen muuttuminen vaikuttaisi korkokuluihimme nopeasti useamman satamiljoonaa vuositasolla.

Puheenvuorossaan Heinonen kävi läpi myös ajankohtaiset lainsäädäntöuudistukset niin sivistysvaliokunnasta kuin ympäristövaliokunnastakin. Ilta päättyi Hattulan Kokoomuksen pikkujouluihin 200-vuotiaan vanhan kartanon tunnelmallisissa saleissa.

– Tämä oli aivan ihana päätös raskaalle viikolle. Eilen olin illalla puhumassa kokoomuskonakareille Helsingissä ja oikeastaan kaikki illat venyivät aikalailla pitkiksi. Mutta mukava viikko, totesi Heinonen perjantai-illan päätteeksi.

Kommentit