Perussuomalaisten alamäki näyttää jatkuvan – Kokoomuksen kannatus noussut edelleen

Uutiset, sunnuntaina 06.12.2009

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2009 julkistettu puoluegallup kertoo, että Kansallinen Kokoomus jatkaa edelleen maamme suurimpana puolueena. Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan kokoomusta kannattaa 23,2 prosenttia suomalaisista ja puolueen kannatus on noussut kuukaudessa puoliprosenttiyksikköä. Suurimmat putoajat alkutalven aikana ovat olleet perussuomalaiset, joiden kannatus on jatkanut alamäkeä pudoten kesästä jopa 1,5 prosenttia.

– Hyvältä nämä näyttävät. Elämme vaikeita aikoja ja edessämme on vielä vaikeammat ajat ja silloin on tärkeää, että löytyy vastuunkantajia ja heille myös tukea. Nyt näyttää siltä, että kansa antaa työllemme hyvän tuen ja ymmärtää tilanteen missä elämme kansainvälisen kriisin ahdistamana, kommentoi Timo Heinonen lukuja mennessään Riihimäelle Itsenäisyyspäivän valtakunnalliseen juhlaparaatiin.

Sdp:tä äänestäisi nyt 20,5 ja keskustaa 20 prosenttia kansalaisista. Vihreiden suosio on pysynyt 10,6 prosentissa ja Vasemmistoliiton kannatus on pudonnut hieman nyt 8,7 prosenttiin.

Kyselyssä haastatelttiin 2 872 ihmistä. Virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit