Timo Heinonen haluaa avata alkoholinlain

Uutiset, tiistaina 14.10.2014

Timo Heinonen haluaa avata alkoholinlain –
Jo nyt on selvää, että laki on epäonnistunut

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on jättänyt maamme hallitukselle esityksen uuden alkoholilain korjaamiseksi. Heinonen toteaa, että jo nyt on selvää, että lainvalmistelussa on epäonnistuttu ja laintulkinnasta on tulossa vaikeaa ja jopa monen kansanedustajan alkuperäisen tahdon vastaista. Myös valvovat viranomaiset ovat todenneet, että uuden lain valvonta tulee olemaan vähintäänkin vaikeaa jos ei jopa mahdotonta.

– Kyllähän nämä arjen esimerkit rekkojen uudelleen maalaamisesta, mainostölkin poistamisesta ja jopa Kukko-nimisen makkaran kieltämisestä ovat todistaneet sen, että laki on epäonnistunut. Myönnän ainakin itse, että en tällaista ole itse ainakaan halunnut kannattaa ja jos tulkinta on nyt tällaista niin lakia tulee korjata, toteaa Timo Heinonen.

Heinonen sanoo holhouksen ja sääntelyn menevän tässäkin nyt pahasti maalaisjärjen yli. Julkisuudessa on esitetty jo esimerkkejä siitä, että sosiaalisessa mediassakin ryhdytään valvomaan yksittäisten ihmisten tekemiä tilapäivityksiä erilaisille sivuille.

– Näyttää siltä, että uusi ensi vuoden alussa vasta kokonaan voimaan tuleva alkoholilaki on pahasti yliampuva, mutta myös loukkaa sananvapautta, mielipiteenvapautta kuin myös yksilön- ja yrittämisenkin vapautta. Jätin nyt asiasta kirjallisen kysymyksen asian valmistelleelle peruspalveluministeri Susanna Huoviselle (sd.) ja toivon, että hän ryhtyy välittömästi korjaustoimenpiteisiin.

Kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen ministerin tulee antaa vastaus 21 päivän kuluessa. Heinonen kertoo olevansa valmis vaikka sitten lakialoitteenkin tekemiseen jos ministeri ei asiassa ryhdy toimiin.

– Uskon, että saamme yli 100 kansanedustajaa tukemaan sitä, että alkoholilainsäädäntöönkin saadaan palautettua maalaisjärki ja kohtuus.

Kommentit