Heinonen tyytyväinen maidontuottajien tukeen

Uutiset, keskiviikkona 15.10.2014

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on mielissään maidontuottajien lisätuesta.
Euroopan unionin tukipaketti on tarkoitettu Suomelle ja Baltian maille. Tuki kohdennetaan Venäjän vastapakotteista kärsiville maidontuottajille.

-Upea neuvottelutulos maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpolta. Sen lisäksi, että maksamme kansallista tukea 20 miljoonaa euroa pakotteista kärsiville maatalouden sektoreille, saamme helpotusta myös EU:lta. Tämän parempaa kukaan tuskin osasi odottaa, Heinonen iloitsee.

Euroopan unionin jäsenmaiden maatalousministerit pääsivät asiasta yhteisymmärrykseen maanantaina. Tuen suuruudesta ei ole vielä keskusteltu.

-Tärkeintä tässä on nyt auttaa suomalaiset maanviljelijät pahimman yli. He joutuvat syyttä Venäjän pakotteiden takia kohtuuttomaan puristukseen ja on oikein, että heille osoitetaan lisää taloudellista tukea, Heinonen kertoo.

Heinonen muistuttaa, että maidontuottajat eivät ole ainoa kärsijä. Venäjä asetti perunan tuontikieltoon jo viime vuonna ja sianlihan alkuvuodesta.

-Olen iloinen siitä, että ministeriössä kartoitetaan keinoja tukea myös muita elintarvikesektoreita kuin vain maidontuottajia. Perunan osalta tilanne on haastava, mutta toivottavasti sentään sianlihalle saataisiin osoitettua rahallista tukea, Heinonen linjaa.

Heinosen mukaan ministeri Orpo on osoittautunut ammattitaitoiseksi ja tunnolliseksi maa- ja metsätalousministeriksi.

-Orpo on hienosti hoitanut viljelijöidemme asioita esimerkiksi nyt vastapakotteiden aikana. Hän todella on osoittanut kykynsä ja kerää tunnustusta myös tuottajien keskuudessa, Heinonen kertoo.

Kommentit